Pasak keliautojo Martyno, Kenijoje verta pamatyti Naivašos ežerą, aplink kurį ne tik įspūdingas gamtos peizažas, bet ir plaukiojantys begemotai. Tiesa, jie laikomi vieni pavojingiausių gyvūnų.

Vietos gyventojai yra išties draugiški. Daugiausiai dėmesio sulaukia moterys, kurios yra draugiškos ir mėgsta puoštis. Tačiau, net ištekėjusios jos nesijaučia saugios. Pasak lietuvio, taip nutinka dažniausiai toms, kurios amžiną meilę prisiekė baltaodžiams. Moterys pavydi bet kokio vyro elgesio, ypač, jei jo darbas susijęs su išvykomis ar bendravimu su moteriškos lyties atstovėmis. Jos linkusios kelti pavydo scenas dėl šiek tiek vėliau nei įprasta grįžusio sutuoktinio. Tokias situacijas teko matyti ir keliautojui.

„Vietines moteris yra apėmęs nesaugumo jausmas. Jos labai nori kontroliuoti savo vyrus, nes žino, kad baltajam juodą moterį ten susirasti lengviau negu švarų tualetą“, – pasakojo vyras.
Moterys Kenijoje

Kalbėdamas apie jų išvaizdą, vyras pasakojo, kad jos nelinkusios stipriai dažytis, tačiau mielai vilki itin ryškius drabužius ir mėgsta tatuiruotes, nepaisant to, kad ant tamsios kūno odos jų beveik nematyti. Būtina paminėti, kad kai kurios pamiršta higienos priemones ir gali drąsiai atvykti į barą ar vakarėlį smirdėdamos.

Pasak keliautojo, tikėtina,kad minėtos moterys neturi galimybės nusiprausti. Pavyzdžiui, kai kurie gyvena iš skardos lakštų sukaltuose namukuose, kuriuose nėra vandens ir tualetų. Dar prieš kelerius metus būdavo elgiamasi taip: žmonės tuštindavosi į maišelius, kuriuos užrišę mesdavo kuo toliau. Žinoma, taip elgdavosi lūšnynų gyventojai.
Akimirkos Kenijoje

Vyras minėjo, kad moterys ten taip pat kantrios, kasdien paprastai jos dirba 10 valandų, o po jų dar maždaug 2 val. vyksta namo autobusu, vadinamu Matatu.

„Jis paprastai skirtas 10 žmonių, tačiau jame susigrūda kone 20, kas, beje, yra labai pavojinga“, – sakė Martynas.

Minėtame viešajame transporte dažnam europiečiui gali būti itin nejauku, nes autobusas gali būti aplaužytas, be langų. Tiesa, keliautojas rekomenduoja jame geriau nesinaudoti mobiliuoju telefonu. Jau netrukus jis bus pavogtas iš jūsų taip meistriškai, kad net nepastebėsite.

Akimirkos Kenijoje – nuotraukų galerijoje: