Muziejus bus baigtas šių metų gruodį. Į jį galės patekti narai ir turistai, plaukiantys laivais su stikliniais dugnais.

Šis muziejus sumanytas, siekiant sukurti didelį dirbtinį rifą, kad prie jo plauktų įvairių rūšių žuvys ir padidėtų jūrų biomasė.

Pagrindinė „Museo Atlantico“ koncepcija – instaliacijos, paremtos dialogu tarp praeities ir dabarties. Atsižvelgiant į unikalų Lanzarotės statusą (ji įtraukta į UNESCO pasaulio biosferos rezervatus), muziejuje bus daug architektūrinių instaliacijų, povandeninių botanikos skulptūrų sodas su įvairiomis Lanzarotei būdingomis rūšimis.

Muziejus statomas iš aplinkai nekenkiančių, pH atžvilgiu neutralių medžiagų, iš kurių – specialus jūrinis cementas, nerūdijančio plieno struktūros ir pluoštinio stiklo struktūros. Skulptūros statomos taip, kad derėtų prie jūrų gyvenimo. Projektas sukurs naują arealą jūrų gyvūnijai, muziejaus užims 50 m x 50 m smėlėto jūros dugno plotą.

Muziejus bus pirmas povandeninis muziejus Europoje ir Atlanto vandenyne, jis kuriamas taip, kad stovėtų šimtus metų. Ekspozicijos bus keičiamos, nes keičiasi jūrų gyvūnija bei augalija, besikeičianti aplinka keis ir skulptūrų paviršių. Muziejų bus galima aplankyti jau vasario pabaigoje, o iki šių metų pabaigos bus statomos naujos galerijos.

Skulptūra Rubikonas. Tai 35 žmonių figūros, einančios link povandeninių vartų.
Skulptūra „Medūzos plaustas“. Tai humanitarinės krizės atspindys pagal prancūzų dailininko Gericault paveikslą. Ji vaizduoja jūreivius, sudužus laivui. Skulptūra siekia nubrėžti paralelę tarp dabartinės pabėgėlių krizės, o taip pat atspindi netektis bei viltį.

Pamatykite povandeninio muziejas objektus nuotraukų galerijoje: