Nazare yra tipiškas miestelis Portugalijoje, vienas vakariausių taškų šalyje, maždaug 100 kilometrų nuo sostinės Lisabonos. Ši vieta unikali savo išskirtinėmis tradicijomis: Nazare žvejai į jūrą vyksta tik su spalvotais, ryškiai dažytais laiveliais. Ant kai kurių laivelių piešiama simbolinė akis – kad žvejas pamatytų geriausią laimikį, neužplauktų ant uolų.

Žvejų žmonos taip pat ypatingos: moterys nuo seno miestelyje dėvi septynis spalvingus sijonus ir ilgas vilnones kojines. Plaukus riša skarele arba dedasi tradicinę skrybelaitę. Septyni sijonai simbolizuoja septynias vaivorykštės spalvas, septynias bangas ir asocijuojasi su daugeliu religinių motyvų.

Sausio paskutinį savaitgalį Nazare vyko tradicinis karnavalas, sukvietęs vietinius gyventojus ir svečius iš kitų kraštų.

Didžiulį dainuojantį sunkvežimį su gyva muzika sekė minia portugalių močiučių ir merginų. Jos buvo ryškiai pasipuošusios: dėvėjo septynis sijonus, margus galvos apdangalus, garsiai dainavo ir mojavo. Žmonės jas taip pat lydėjo šypsenomis, per garsiakalbius trenkė muzika. Nuo miestelio centro, esančio ant kalno, svita lėtai leidosi žemyn į paplūdimį. Čia visų laukė įdomiausia dalis.

Paplūdimyje iš pradžių buvo pardavinėjami tradiciniai portugališki saldumynai, vietinis vyšnių likeris. Tačiau viso veiksmo centre - didžiulėmis metalinėmis tvoromis apsupta teritorija ir būrys smalsuolių aplink. Žmonės laukė koridos – bulių kautynių.

Luktėlėjus ir pagaliau paleidus bulių, prasidėjo tikras minios džiaugsmas. Bulius erzinamas vydavosi vyrus, o šie nuo jo sprukdavo. Pribėgus metalinę tvorą, vyrai mikliai šokteldavo aukštyn, bulius atsitrenkdavo į metalo strypus. Tai sukeldavo didžiulias minias ovacijas, plojimus, šauksmus, vaikai krykštavo iš džiaugsmo.

Išbandyti save čia galėjo kiekvienas norintis, tik nelabai išdrįso. Tikrieji vyrukai, turėję kautis su buliumi, buvo išties apmokyti ir gaunantys gerą atlyginimą už savo šou. Jie puikiai žinojo, kaip erzinti bulių ir kaip nuo jo pasprukti.

Vaidinantys drąsius vyrai bėrė smėlį ant buliaus, kuris, kaip vėliau paaiškėjo, tebuvo karvė su kiek patrumpintais ragais. Ji net neatrodė labai pikta – labiau priminė šunį, norintį pažaisti. Korida tęsėsi apie valandą, kol sutemo, gyvulys atrodė pavargęs.

Portugalai, koridą laikantys savo svarbia tradicija, mieste dažnai turi ne stadionus futbolui ar aikšteles krepšiniui, bet didžiulius aptvarus šiam sportui. Kitaip nei Ispanijoje, bulius čia nenužudomas. Festivalį Nazare miestelyje vainikavo koncertas naktį.