Kavinėje, kuri atsidarė judrioje Arbato gatvėje, yra apie 50 realių unitazų, ant kurių sėdėdami valgo klientai. Stalai padengti stiklu, ant kurio yra nupiešti įvairūs personažai, besinaudojantys tualetu. Kavinės administracija sako, kad jų strategija paprasta – labiausiai jie tikisi pritraukti „vieno karto“ klientus, nes dauguma žmonių greičiausiai į kavinę antrą kartą nebeateis.

„Galvojame, kad žmonės praeis pro šalį, pagalvos „kas tai?“, o tada sugrįš, kad išbandytų“, – sako Inga Jaroslavskaja, „Pakvaišusio tualeto kavinės“ administracijos vadovė. „Tikrai ne visur už pakankamai adekvačią kainą gali gauti gero maisto iš unitazo ir gerti iš mažyčių pisuarų“.
„Pakvaišusių pietų“ meniu, kainuojančių 500 rublių (8 doleriai) žmogui, sudaro trys patiekalai – trinta, rudos spalvos grybų sriuba, kuri patiekiama mini unitaze, kakučio formos dešrelė, patiekiama su bulvių koše bidė formos inde, desertui – plakti šokoladiniai ledai. Gėrimų meniu taip pat įkvėptas tualeto temos, į jį įeina „įvairūs karšti kokteiliai, patiekiami mažuose pisuaruose“. Tualeto temos čia išvengti nepavyks net užsisakant sveikesnių variantų, tokių kaip žalioji arbata – ji patiekiama baltame mažyčiame unitaze, o jos spalva – neraminančiai geltona. Sąskaitą už pietus gausite vintažiniame metaliniame naktipuodyje.
Nors kavinę, visą iškabinėtą fekalijų tematikos piešiniais, lengva supainioti su tualetu, tačiau ta tikroji vieta yra lokalizuota kavinės gale. Unitazo sėdynės kavinėje yra laikomos uždarytos, kad būtų išvengta bet kokių „incidentų“, klientai savo natūraliam gamtos šauksmui turi naudotis viena iš trijų tikro tualeto kabinų.
Manoma, kad „Pakvaišusi tualeto kavinė“ yra pirmoji tualeto tematikos kavinė Europoje. Ji priklauso Aleksandrui Donskojui, buvusiam Archangelsko merui, kuris anksčiau Maskvoje yra atidaręs „G taško“ muziejų.

Kavinė priima visus civilizuotai besielgiančius klientus. „Sunku juos įvertinti tik pažiūrėjus, todėl, be abejo, visi laukiami, kol elgiasi normaliai“, – pasakė Donskojus, kalbėdamas apie kaprofilus. „Atidarėme keistą restoraną, todėl natūralu, kad čia gali ateiti keistų žmonių“.

Įdomu yra tai, kad daug klientų sako, kad fekalijų tema kavinėje jų neerzina ir neblaško. „Apskritai, tai viskas čia yra skanu“, – pasakė vienas klientas. „Čia yra puiki atmosfera. Atpalaiduojanti ir linksma“.
„Tai labai neįprasta Maskvai“, – teigė kitas. „Niekada anksčiau nesu to matęs. Tačiau labai smagu čia apsilankyti ir šią vietą išbandyti. Apskritai, manau, kad čia galima grįžti ir dar kartą, nes maistas čia tikrai skanus“.