Kelionių organizatoriai pastebi, kad pastaruoju metu keliautojai ne tik kruopščiau planuoja savo keliones, bet ir negaili tam lėšų. Dėl kokybiško skrydžio ir gražesnio vaizdo pro viešbučio langą lietuviai yra linkę plačiau atverti savo pinigines.

Kelionių ekspertai neslepia, kad žiemą vasaros kelionės yra gerokai pigesnės. Nors žiemos metu nestinga entuziastų išvykti į kalnus ir pasimėgauti žiemos pramogomis, vasaros sezonas yra ilgesnis ir populiaresnis.

„Žiemos kelionių pasiūla dažniausiai apsiriboja 4-5 kelionių kryptimis, tuo tarpu vien tik Viduržemio jūros kurortai vasarą siūlo virš 20 skirtingų krypčių“, – teigia kelionių agentūros „TopTravel.lt“ vadovas Tadas Rimkus.

Kokias kelionių kryptis renkasi šeimos ir poros, o kokias – senjorai?

Nors pastaruoju metu keliautojai daugiau lėšų skiria savo atostogoms, jau daugelį metų populiariausiu vasaros kelionių maršrutu išlieka Turkijos kurortai. T. Rimkus tvirtina, kad 2016-ieji bus ne išimtis. Nuo šių kurortų paklausos nedaug atsilieka ir Graikijos salos: Koso, Rodo ir Kretos. Skaisti saulė daug turistų privilioja ir į Ispanijai priklausančias Kosta Bravos, Kosta Dorados bei Maljorkos pakrantes. Tarp populiariausių vasaros kelionių išlieka ir Bulgarija.

„Šeimos dažniausiai renkasi „viskas įskaičiuota“ keliones, kurių paketai gali pasiūlyti viešbučius su atitinkama infrastruktūra tiek vaikams, tiek suaugusiems. Tokias šeimynines keliones siūlo Graikijos salos, Turkija ir Kipras. Poros dažniausiai domisi šalimis, kuriose galima patogiai derinti pažinimo džiaugsmą ir tingų poilsį. Keletas iš jų: Maljorka, Ispanija ir Malta. Senjorai keliones renkasi pagal kainos ir kokybės santykį, gerai pažįstama kalba jiems yra didelis privalumas. Patirtis rodo, kad Bulgarijos kurortai yra vieni geriausiai atitinkančių senjorų lūkesčius“, – tvirtina T. Rimkus.

Kelionių parodos – nuolaidų medžiotojų rojus

Kelionių ekspertas T. Rimkus teigia, jog apsukrūs keliautojai stengiasi iš anksto susiplanuoti savo kelionę ir gerai žino savo poreikius, bei kelionei skiriamo pinigų krepšelio dydį. Galimybę vasaros keliones įsigyti pigiau suteikia ir įvairios kelionių parodos.

Žiemos metu siūlomų vasaros kelionių pasirinkimas yra kur kas didesnis, tokios kelionės parduodamos labai patraukliomis kainomis ir džiugina daug išlaidauti nelinkusius keleivius. Kelionę planuojant iš anksto, geresnes kelionės sąlygas siūlo ir kelionių organizatoriai, ir skrydžių bendrovės bei viešbučiai.

„Paskutinės minutės paslauga turi nuolatinių klientų ratą. Jeigu žmogus turi galimybę bet kuriuo metu susiplanuoti savo atostogas ir nėra išrankus kelionių krypčiai bei viešbučiams, paskutinės minutės pasiūlymas gali būti itin pigus atostogų pasirinkimas“, – pasakoja T. Rimkus. Kelionių eksperto teigimu, paskutinės minutės kelionių pasiūlymų nuolat laukia apie 10 proc. visų keliautojų.