Kiotas – viena iš senųjų Japonijos sostinių, o dabar – pagrindinis šalies turizmo centras.

„Kiotas yra mano vienas mėgstamiausių miestų Japonijoje (galbūt netgi pats mėgstamiausias) ir čia buvau jau antrą kartą. Prisimenu, kai pirmą kartą aptikau šią šventyklą, buvau labai sužavėtas jos dydžio bei grožio. Kelias valandas vaikščiojau aplinkui bandydamas ištyrinėti kiekvieną užkampį, kiekvieną skulptūrėlę bei žavėdamasis tais dešimtimis tūkstančių Tori vartų, gautų iš skirtingų organizacijų bei pavienių žmonių visame pasaulyje.

Šį kartą atvykęs į Kiotą nusprendžiau, kad privalau sukurti filmuką, kad kuo daugiau žmonių pamatytų šią nuostabią šventyklą ir patys čia anksčiau ar vėliau atvyktų“, – sako J. Laukaitis.

Fušimi Inari šventykla yra pati svarbiausia ryžių dievui Inari dedikuota šventykla visoje Japonijoje. Jokūbo sukurtame filmuke matomos lapės yra Inari dievo žinučių nešėjos, todėl jų statulų visur pilna.

„Pati šventykla yra labai sena, manoma, kad ji pradėta statyti dar prieš 794 m., kai Kiotas tapo Japonijos sostine. Kopimas į šventyklos viršų užtrunka keletą valandų ir, nors nėra labai sudėtingas, daugelis žmonių apsisuka nepasiekę viršaus. Tačiau tai pamatyti tikrai verta“, – tikina vaikinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)