Geriausių pasaulio kulinarinių knygų paskelbimo ceremonija šiemet vyks gegužės 28d. Kinijoje, Yantai mieste. Nuo 1995 metų kasmet vykstanti nugalėtojų paskelbimo ceremonija žurnalistų lyginama su Oskarų teikimo švente, ir tai yra didžiausias tokio pobūdžio renginys pasaulyje su neabejotinai gausiausiu dalyvių skaičiumi.

Dėl geriausios pasaulio kulinarinės knygos šiemet varžosi net 209 šalys (daugiau nei Olimpinėse žaidynėse) ir lietuvė yra tarp pretendentų tapti laureate žydiškos kulinarijos knygų kategorijoje.

Knygų nugalėtojų rinkimai vyksta olimpiniu principu, pradžioje išrenkant geriausias kulinarines knygas savo kategorijoje kiekvienoje šalyje, kurios vėliau rungiasi dėl pačios geriausios pasaulio knygos titulo.

Nida Degutienė – pirmoji lietuvė autorė, kurios knygą „Izraelio skoniai: šventės ir kasdiena“ į anglų kalbą išvertė ir PAR išleido didžiausia pasaulyje leidykla „Penguin Random House“. N. Degutienės knyga Lietuvoje buvo išleista 2014 metais, o šių metų pavasarį knyga pasirodys ir Lenkijos knygynuose. Kaimyninėje šalyje lietuvės knygą sutiko leisti didžiausia Lenkijos leidykla „Foksal“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)