„Astoria“ viešbutis Sankt Peterburge yra ten, kur Hitleris planavo surengti didelį šventinį banketą po to, kai nukariaus šį miestą.

Didžiausias Rusijos muziejus – taip pat Sankt Peterburge esantis Ermitažas – yra namai maždaug septyniems šimtams kačių, kurios saugo muziejaus lobius nuo graužikų. Ši tradicija mena 1745 metų imperatorės Jelizavetos, Sankt Peterburgą įkūrusio Petro Didžiojo dukters, dekretą. Šiame muziejuje taip pat yra daugiau kaip 22 kilometrai marmurinių koridorių.

„Subotnik“ – taip vadinasi diena, kai Rusijos miestų gyventojai savanoriškai šluoja ir švarina gatves. Ši tradicija atsirado po revoliucijos ir išliko iki šių laikų.

Raudonosios aikštės pavadinimas neturi nieko bendro su komunizmu, jis kilęs iš žodžio „krasnyj“, reiškiančio „gražus“.

Maskvoje žiemomis nuo stogo nutekamųjų vamzdžių kabantys varvekliai tokie milžiniški, kad apačioje esantys šaligatviai dažnai užtveriami – nukritę ant galvos jie neabejotinai užmuštų.

Metro stotyje „Ploščad revoliuciji“ (liet. Revoliucijos aikštė) stovi šuns blizgančia nosimi skulptūra, kuri labai blizga, mat tikima, kad ją palietus lydės sėkmė.

Sankt Peterburge šalia tilto į Petro ir Povilo tvirtovę, stovi zuikio statula, kuri įamžina didelius skaičius zuikių, kažkada gyvenusių šioje saloje, ir jų kovą su potvyniais, kurie kamavo miestą XVIII ir XIX amžiais. Laikoma, kad jeigu į zuikio statulą pataikai moneta, tau nusišypsos sėkmė.

Vidutinė vyrų gyvenimo trukmė Rusijoje tėra 63 metais. Tai mažiau nei Šiaurės Korėjoje ir Irake. Kita vertus, Rusijos moterys gyvena ganėtinai ilgai – vidutinė dailiosios lyties gyvenimo trukmė siekia 75 metus.
Itygrano sala garsėja savo „Banginių kaulų alėja“, kur tvarkingai sudėlioti jūrų žinduolių likučiai.

Požemyje įrengtame muziejuje po Didvyriškų Leningrado gynėjų monumentu vienintelis garsas yra pastovus metronomo tiksėjimas – tai garsas, kurį vietos radijas transliavo per apsiaustį, kad gyventojai žinotų, jog miestas dar gyvuoja.

Rusijoje moterų maždaug 11 milijonų daugiau nei vyrų.

Maskvoje yra restoranas, kuriame dirba tik dvyniai.

Daugelyje lankytinų vietų užsieniečiams įėjimo mokesčiai didesni nei vietos gyventojams. Nors tai nesąžininga, nieko padaryti neįmanoma, skųstis prasmės taip pat nėra. Geriausia iš to pasijuokti ir pažiūrėti, kaip Romanas Abromovičius pagal „Rusijos piliečiams skirtų nuolaidų“ sistemą moka penkis kartus daugiau už jus.

Nors situacija stipriai pagerėjo, Rusijos policija vis dar garsėja kratanti užsieniečius dėl „popierizmo“ pažeidimų. Todėl geriausiai visą laiką su savimi nešiokitės dokumentus.

Viena didžiausių Antrojo pasaulinio karo paslapčių – Gintaro kambario likimas. Tai salė, dekoruota gintaro plokštėmis su aukso papuošimais ir veidrodžiais. Kadaise jis buvo Jekaterinos rūmuose Carskoje selo, netoli Sankt Peterburgo. Jį pagrobė naciai ir perkėlė į Karaliaučių rekonstrukcijai, tačiau dabar jo buvimo vieta nėra žinoma.

Ermitažo rūmų Baltajame valgomajame yra ant židinio atbrailos stovintis laikrodis. Jis buvo sustabdytas 1917 metų spalio 25 dieną antrą valandą dešimt minučių ryte, kai Aleksandro Kerenskio laikina vyriausybė, buvusi valdžioje nuo vasario mėnesį įvykusios revoliucijos, buvo suimta bolševikų. Tai momentas, kai Rusija pasuko komunizmo keliu.

Michailas Gorbačiovas įrašė romantiškų baladžių albumą. Vladimiras Putinas turi dziudo DVD.

Rusiją galima aplankyti neprašant vizos, įsigijus trumpą kruizą keltu iš Helsinkio į Sankt Peterburgą.