St.Anton nesunkiai pasiekiamas automobiliu, yra netoli nuo trijų oro uostų, todėl čia dažnai galima sutikti lietuvių.

Tikriausiai dauguma jūsų matėte antrąją „Bridžitos Džouns“ dalį, kurioje laiminga Bridžitos ir Marko Darsio porelė bei keletas draugų vyksta į Alpės slidinėti. Filmas buvo išleistas 2004 m., tuomet St. Anton kurortas pakilo į populiariausių viršūnes.

Kuo ši vieta ypatinga? St. Anton am Arlberg oficialiai išrinktas tarp TOP 5 Alpių slidinėjimo regionų. Čia visada pakanka sniego (t.y. šioje vietoje jo iškrenta daugiau, nei kituose kurortuose), bendras trasų kiekis – iki 350 km, tad pabosti tikrai negali net ir labai patyrusiems kalnų sporto megėjams. St.Anton liaupsinamas dėl labai modernių liftų, į kuriuos lengva patekti be eilių, slidinėjimo trasų įvairumo, modernių arba neseniai atnaujintų viešbučių.

Miestelyje apstu parduotuvėlių ir kavinių norintiems pailsėti. Be to, itin paslaugūs įrangos nuomos ir pardavimo punktai pasiūlys viską, ko tik gali prireikti žiemos sporto megėjams. Ypatinga kalnų pramoga - vakare atsipalaiduoti kviečia didelis karštas kalnų baseinas tiesiai po atviru dangumi. Siūloma sauna, tenisas, kėgliai ir pan. Aptarnaujantis personalas dažniausiai kalba keliomis kalbomis, tačiau visoms pramogoms ar vakarienei būtina išankstinė rezervacija.

Kalnų viršūnėse įrengti restoranai, kavinės, tad praalkę slidinėtojai neprivalo sunkiai tempti slidžių tolyn į miestelį. Vyrauja self-service tipas, kai maistą ir jo kiekį išsirenkate patys. Tiesa, už pietus 1700 metrų aukštyje teks susimokėti kiek daugiau, nei mokėtume įprastai.

Nuvykti į Tirolio regioną nėra sudėtinga: dažnai renkamasi skrydį į Miuncheną Vokietijoje ir nuomojamas automobilis, arba mašina vykstama iš Lietuvos. Pačiame St. Anton mieste įrengta traukinių stotis, užtikrintas greitas autobusų susisiekimas su didesniais miestais.

Mačiusiems filmą, primename vieną komišką sceną: Bridžita Džouns skrieja nuo kalno atbulomis ir niekaip negali sustoti. Ji apsimeta esanti puiki slidinėtoja, tačiau iš tiesų net nėra bandžiusi stovėti ant slidžių. Kad taip nenutiktų ir jums, jei esate nepatyrę, rekomenduojame įsigyti keletą pamokų su intruktoriumi. Jų patarimai labai padeda greitai perprasti slidinėjimą ir jį pamėgti.

St. Antone instruktorius galima rasti tiesiai prie liftų, jie vilki specialiai pažymėtą aprangą.

Slidinėjimo sezonas St.Anton am Arlberg prasidėjo prieš pat Kalėdas, dabar laukiama svečių iki pat balandžio 1-osios, todėl suplanuoti atostogas sniege dar tikrai spėsite.