Svajojate apie gražią žiemą? Purewow.com pateikia 11-os pasaulio miestų ir vietovių, kurie nukritus temperatūrai tampa dar gražesni, sąrašą.

Talinas, Estija

Siūlome aplankyti Taliną ir pajusti senovinę šio viduramžių miesto dvasią. Sušilti nesitikėkite, nes žiemos mėnesiais Estijoje saulė šviečia vidutiniškai vos pusvalandį per dieną.

Banfo nacionalinis parkas, Kanada
Banfo nacionalinis parkas, Kanada

Šiame parke Albertos valstijoje įsikūręs „Banff Springs Hotel“ – čia ne tik galėsite paslidinėti ir pasigrožėti kvapą gniaužiančiais kalnų vaizdais, bet, jei pasiseks, dar ir pamatyti moters, apsirengusios vestuvine suknele, vaiduoklį (tikėkimės, kad ji su paltu).

Gobio dykuma, Mongolija
Gobio dykuma, Mongolija

Tai štai kaip dykuma atrodo žiemą. Ką gi, bent jau Gobio dykuma, kurioje gruodžio mėnesį temperatūra nukrinta iki minus 40 laipsnių. Sėkmės iškylaujant!

Trumsė, Norvegija
Trumsė, Norvegija

Įdomus faktas: ši Norvegijos dalis gyvenama nuo ledynmečio. Įdomu, ar mamutai mėgo čiuožinėti ant ledo?

Širakavos kaimas Japonijoje
Širakavos kaimas Japonijoje

Šis mažytis kaimelis įsikūręs ant aukščiausios Haku kalno viršukalnės Riohaku kalnuose. Šioje vietoje iškrinta kone daugiausiai sniego visame pasaulyje, tad ne veltui čia nuo seno statomi namukai su itin tvirtais 60 laipsnių nuleistais stogais, ant kurių nesusikaupia daug sniego.

Kalitris Italijoje
Kalitris Italijoje

Labirintą primenantis Borgo rajonas Kalitryje (kuris yra Kampanijos regione Pietų Italijoje) išsiskiria spalvingais namais, išskaptuotais uoloje. Gatves jungia akmeniniai ir marmuriniai laiptai. Vaizdas gniaužia kvapą.

Jamnikas Slovėnijoje
Jamnikas Slovėnijoje

Maža bažnytėlė. Didelis pasaulis. Daug sniego. (P. S. Jamnikas yra už pusvalandžio kelio nuo Brniko oro uosto šalies sostinėje Liublianoje.

Langwies Šveicarijoje
Langwies Šveicarijoje

Palaukit, ar tai „Poliarinis ekspresas“? Ne, tai Langwieser viadukas – vienos krypties geležinkelio tiltas, jungiantis dvi Šveicarijos dalis. Tikimės, kad jūs nebijote aukščio ir apsnigtų bedugnių.

Loketas Čekijoje
Loketas Čekijoje

Iš trijų pusių juosiamas Ohrės upės, šis Čekijos miestelis (kuriame yra itin įspūdinga pilis) atrodo kaip iš filmų apie Harį Poterį, nors iš tiesų čia Danielio Craigo vaidinamas veikėjas lošė pokerį filme Kazino „Royale“.

Gulfoso kriokliai Islandijoje
Gulfoso kriokliai Islandijoje

Juk nemanėte, kad į vietų, kurių grožis ir žavesys labiausiai atsiskleidžia šaltuoju metų laiku, sąrašą neįtrauksime Islandijos? Šalies pietryčiuose esantis Gulfoso krioklys yra viena iš populiariausių turistinių vietų. Ir ne veltui.

Jorkas Meino valstijoje, JAV
Jorkas Meino valstijoje, JAV

Kadangi Jorkas yra netoli piečiausio taško šioje valstijoje, čia populiaru atostogauti vasarą. Tačiau vandenynas, sniegas ir įspūdingas švyturys kvapą gniaužia ir sausį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)