Owakudani, taip pat žinomas kaip „Didysis verdantis slėnis“, yra aktyvus geizerių slėnis, susiformavęs prieš 3 tūkst. metų, po to, kai išsiveržė Mount Hakone vulkanas. Išsiveržimas buvo toks galingas, kad net po šitiek metų ši teritorija vis dar aktyvi ir stebina lankytojus verdančiais geizeriais ir milžiniškomis angomis, iš kurių veržiasi vulkaniniai sieros dioksido ir sieros vandenilio garai.

Tai tikrai neskamba kaip ideali vieta turizmui, tačiau žmonės čia atvyksta dėl juodų virtų kiaušinių.

Šie juodi kiaušiniai gali atrodyti mistiškai, tačiau iš tiesų tai tėra paprasti vištų kiaušiniai. Keistas juodas atspalvis atsiranda juos verdant sieros turtingose karštose versmėse. Siera vandenyje reaguoja su kiaušinių lukštais, nudažydama juos juodai, o išvirusiems kiaušiniams suteikia specifinį prieskonį ir kvapą.
Pasak legendos, kiekvienas suvalgytas juodas kiaušinis, išvirtas Owakudani slėnio vandenyse, gali prailginti žmogaus gyvenimą 7 metais. Kiaušiniai dideliais kiekiais nuolat verdami versmėse, kurios yra kalno viršuje. Jie dedami į dideles metalines dėžes ir įstatomi į 80˚C laipsnių temperatūros karštų versmių vandenį maždaug valandai.

Tada dar 15 minučių verdami garuose 100˚C laipsnių temperatūroje. Šitokiu būdu išvirti kiaušiniai būna tobulai juodi, o jų vidus įprastas – baltas ir geltonas.

Tam, kad nusigautų į kiaušinių virimo vietą, lankytojai gali arba žygiuoti 15 minučių pėsčiomis, arba pakilti keltuvu. Pasiekę kelionės tikslą, kiaušinių jie gali paragauti trobelėje su mažais mediniais staliukais, išstatytais prie pat versmės. Ką jau kalbėti apie įspūdingą vaizdą, kuris atsiveria iš šios vietos – galima grožėtis įspūdingu Japonijos kalnų karaliumi Fudži (aukščiausias Japonijos kalnas – red. past.).

Owakudani slėnio juodi kiaušiniai yra žinomi visame Hakone mieste – jie parduodami daugelyje parduotuvių po 500 jenų (3,78 EUR) už penkių kiaušinių krepšelį. O tai yra net 35 papildomi metai, pridėti prie jūsų gyvenimo.