Nuo Meksikos paplūdimio iki Viduržemio jūros miesto, į kurį neužsuka kruiziniai laivai – šios septynios nepabodusios kelionių kryptys turėtų būti jūsų 2016 metų kelionių sąrašo viršuje.

Grenlandija

Kada verta aplankyti: nuo rugsėjo iki balandžio

Islandija? Koks skirtumas. Kitais metais visas dėmesys turėtų tekti Grenlandijai, kurioje galite taip nuo visko atsijungti, kad net jūsų mobilus telefonas greičiausiai neveiks (čia gyvenantys žmonės pasikliauna palydoviniais telefonais).

Mėgstate būti lauke? Vietos gyventojai keliauja po šią retai apgyvendintą žemę šunų traukiamomis rogutėmis arba sniegomobiliais. Aplankius į Grenlandija būtina išvysti geriausia, kas yra šioje vietoje – Poliarinę pašvaistę. Jeigu atvyksite į Grenlandiją kovo mėnesį, galėsite išvysti pirmąsias kada nors surengtas Arktines žiemos žaidynes – tai kažkas panašaus į Olimpiadą.

Bavarija (Vokietija)

Kada verta aplankyti: nuo kovo iki rugsėjo

Įsikūrusi tarp Alpių ir Frankonijos vynuogynų, Bavarija gali pasigirti nuostabia „Muzikos garsų“ („Sound of Music“) atmosfera. Šis regionas – viena iš šešiolikos Vokietijos federalinių žemių. Ji išsiskiria kvapą gniaužiančiais gamtos peizažais, charizmatiška kultūra ir ramia atmosfera.

Būtina aplankyti pasaulinio lygio Miuncheno galerijas, o paskui pakelti bokalą alaus su odinėmis kelnėmis mūvinčiais vietos gyventojais. Jeigu nevartojate alkoholio, galite pasirinkti romantišką kelionę užburiančiais miškais ir pilimis, primenančiais Disnėjaus filmus.
Bavarija (Vokietija)

Najarito rivjera (Meksika)

Kada verta aplankyti: nuo sausio iki kovo

Taip, Tulume jau buvote. Todėl šiemet aplankykite tą Meksikos dalį, kurios dar neatrado masinis turizmas. Najarito rivjera yra vakarinėje šalies dalyje įsikūręs regionas, itin pamėgtas banglentininkų.

Be to, čia galėsite išvysti tai, ką dauguma mano esant autentiška Meksika. Akmenimis grįstose gatvelėse tikrai rasite nuostabių kukurūzų paplotėlių su žuvies įdaru, o paplūdimiuose – pačias geriausias bangas visoje pakrantėje. Be to, visiškai netoliese yra populiarus Nuevo Valjartos miestas.
Najarito rivjera (Meksika)

Botsvana (Afrika)

Kada verta aplankyti: bet kuriuo metų laiku

Giriama už savo stabilumą ir progresyvų socialinį klimatą, ši kukli Afrikos valstybė 2016 metais švęs savo nepriklausomybės penkiasdešimtmetį. Nacionalinių parkų gausa pasižyminti Botsvana turi ką pasiūlyti nepriklausomai nuo jūsų kelionei skirto biudžeto dydžio.

Ši šalis puiki ir sausuoju, ir žaliuoju periodais, be to, čia ras ką veikti ir nuotykių ieškotojai, ir medaus mėnesio atvykę jaunavedžiai, ir laukinės gamtos mylėtojai. Tačiau sąžiningai įspėjame, kad ši šalis neatrasta žeme liks neilgai, mat labai tikėtina, kad 2016 metais bus pradėti tiesioginiai tarptautiniai skrydžiai į Botsvaną.

Kauajis, (Havajai)

Kada verta aplankyti: nuo balandžio iki birželio

Ieškote grožio ir nuotykių? Tuomet pagalvokite, ar į savo kelionės maršrutą nevertėtų įtraukti Havajų Kauajo salos. Tai ne tik geologine prasme seniausia Havajų sala, bet ir pati žaliausia. Ne veltui ji pravardžiuojama „Sodo sala“: vešlios atogrąžų giraitės ir graži augalija jus neabejotinai pavergs.

Taip pat turėtumėte žinoti, kad būtent čia buvo filmuojami tokie garsūs filmai kaip „Juros periodo parkas“ („Jurassic Park“) ir „Indiana Džounsas ir dingusios Sandoros skrynios ieškotojai“ („Raiders of the Lost Ark“).

Kotoras, (Juodkalnija)

Kada verta aplankyti: nuo gegužės iki rugsėjo

Šis prie Viduržemio jūros įsikūręs miestas žavus ir spalvingas, iš kurios pusės pažiūrėtumėte. Tarp miesto sienų vietos gyventojai gurkšnoja stiprią kavą lauko kavinėse arba rikiuojasi į eilę prie šiltos duonos labirintus primenančiose gatvelėse ir aikštėse.

Negana to, kalnų apsupta įlanka yra viena fotogeniškiausių vietų visoje Europoje. Dar vienas pliusas – kol kas čia neužsuka kruiziniai laivai. Suskubkite užsukti jūs, kol jie dar nenuleido čia inkarų.

Palau

Kada verta aplankyti: nuo rusėjo iki balandžio

Tai archipelagas, kurį sudaro apie pustrečio šimto salų vakarinėje Ramiojo Vandenyno dalyje. Tai puiki šalis povandeninio gyvenimo mylėtojams, kurie negali apsieiti be paviršinio ar giluminio nardymo. Beje, visa tai padarysite nestovėdami minioje.

Palei salas vis dar mėtosi Antrojo pasaulinio karo nuolaužos, tad nardydami turėsite progą jas apžiūrėti. Viena nuostabiausių Palau vietų – Medūzų ežeras, kuriame veisiasi tik šiai vietai būdingi medūzų porūšiai.
Palau
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)