Pamoka, kurią anksčiau ar vėliau išmoksta kiekvienas keliautojas – viešbučio kambaryje nereikia naudotis stalčiais. Žinoma, mintis išsidėlioti daiktus, kad nereiktų gyventi lagamine, atrodo viliojančiai, tačiau viešbučio stalčius yra tarsi juodoji skylė, gundanti palikti daiktus, kurie vėliau bus praryti. Jeigu kažką padedate į stalčių, rizikuojate ten ir palikti.

Kitos pavojingos zonos: seifai, balkonai, žemai esantys kištukiniai lizdai ir paloviai.

Kompanija „G6 Hospitality“, kuriai priklauso antrinė bendrovė „Motel 6“, neseniai užsakė apklausą apie tai, kas ir ką palieka viešbučiuose ir kaip dėl to jaučiasi. Daugiau nei pusė respondentų prisipažino kažką palikę, beveik trečdalis tvirtino dažniau paliekantys kažkokius savo daiktus nei paimantys kažką iš viešbučio, pavyzdžiui, šampūną.

Nors dauguma dažniausiai viešbučiuose paliekamų daiktų nuostabos nekelia (į penketuką patenka drabužiai, tualeto reikmenys, įkrovikliai, rankiniai laikrodžiai ir papuošalai), 3 procentai apklausoje dalyvavusių žmonių prisipažino, kad viešbučio kambaryje teko palikti tokius daiktus kaip klausos aparatas ar dirbtiniai dantys.

Kaip be tokių daiktų galima išeiti iš viešbučio kambario?

„Stalčių pamoką išmokau po savaitės kruizo po Viduržemio jūrą. Tai buvo ilga kelionė, mažoje kajutėje turėjau daug daiktų, tad dalį jų pasidėjau į stalčių. Be abejo, aš pamiršau jį ištuštinti ir tame stalčiuje palikau keturias pakankamai brangias liemenėles ir „Lululemon“ aprangą jogai. Teko dėl šių daiktų rašyti elektroninį laišką kompanijai ir esu dėkinga, kad jie buvo grąžinti be jokių komentarų“, – pasakoja viena turistė.

Taigi, atlikus nedidelę apklausą paaiškėjo, kad keleiviai palieka, o viešbučių darbuotojai randa pačių įvairiausių daiktų:

• Atliktos apklausos metu paaiškėjo, kad svečiams išsiregistravus viešbučio kambaryje aptinkama net dirbtinių galūnių. Pasak „Travelodge“, nuo 2003 iki 2004 metų buvo aptikta aštuonios dešimtys dirbtinių galūnių. Kaip ir dirbtinių dantų atveju, kyla klausimas, kaip apskritai įmanoma be tokio daikto išeiti iš viešbučio kambario?

• Vienas viešbučio darbuotojas pasakojo, kad kartą kambaryje aptiko ožį, aprengtą kaip Abrahamas Lincolnas. Jis sakė: „Nežinau, kaip jis čia pateko… tačiau kurį laiką tai buvo puiki istorija“.

Prabangios pižamos apatinė dalis. „Kartu su vyru ilsėjomės prašmatniame viešbutyje ir naudojomės proga, kad kartu su mumis lovoje nėra vaikų, – prisipažįsta viena keliautoja. – Manau, kad kažkuriuo metu numečiau kelnaites ir ryte pamiršau jas susirasti. Dienos metu jos dingo keičiant patalynę, o aš neišdrįsau jų paprašyti. Na žinote, kam nusimaunamos pižamos kelnaitės nakties metu, jei ne dėl vienos priežasties? Tai buvo prašmatnios naujos „Roberta Freymann“ kelnaitės. Vis dar turiu viršutinę dalį ir kiekvieną kartą, kai ją pamatau savo spintoje, pasiuntu ant savęs“.

Pasas. „Aš jį laikydavau pagalvės užvalkale“, – prisipažįsta vienas apie keliones rašantis tinklaraštininkas.

Ypač įmantrūs moteriški apatiniai. „Visus absoliučiai naujus apatinius, kuriuos nusipirkau savo vestuvėms ir medaus mėnesiui, palikau Londono „Ritz“ stalčiuje, – dejuoja viena naujai iškepta žmona. – Kai kitą dieną susisiekiau su viešbučio darbuotojais, niekas nieko apie tai nežinojo. Kažkas turi gražius naujus apatinius!“

Rankomis plaunami apatiniai. „Palikau juos džiūti saulėje penkių žvaigždučių viešbutyje“, – pasakoja viena keliautoja. Damos, nepamirškite susirinkti savo apatinių.

• Tikrai, būkime dėmesingesni. Vienas dažnai verslo reikalais keliaujantis vyras susidūrė su stulbinančia patirtimi, kai viename Paryžiaus Bordo miesto viešbutyje po stalu aptiko dėvėtas kelnaites. Klausimas viešbučio darbuotojams: kaip taip gali būti?

• Vienas viešbučio svečias pasakojo: „Mano draugas kavos aparate aptiko kreko pypkę“. Vėlgi, kur buvo viešbučio darbuotojai?

• Jutos valstijoje esančiame Park Sičio kurorte taksi vairuotojas pasakojo, kad savo pamainos pabaigoje ant galinės sėdynės aptiko kirvį. Nors tai ne dirbtiniai dantys ar klausos aparatas, tai nėra vienas tų daiktų, kuriuos galima lengvai pamiršti. Tiesa, to kirvio taip pat niekas nepaprašė sugrąžinti.