Vienu įspūdingiausiu savo nuotykių saloje vaikinas vadina apsilankymą milžiniškame apleistame viešbutyje, į kurį vietiniai patarė net kojos nekelti, mat jie įsitikinę, kad ten vaidenasi.

Į Balio salą Jokūnas vyko kartu su kolegomis. Dalį dienos jis dirbo, o kitą dalį skyrė promogoms. Vaikinas juokauja, kad išmaišė visą salą ir dabar taip gerai žino kiekvieną jos kampelį, kad galėtų dirbti taksistu.

Paklaustas, kas labiausiai įsiminė iš visų nuotykių, patirtų mėnesį gyvenant Balyje, Jokūbas tikina, kad jam įspūdį paliko pasivaikščiojimas paslaptingame apleistame viešbutyje. Nors pastarasis niekada taip ir nebuvo atidarytas, vaikštant po pastatą lietuviui susidarė įspūdis, kad dar vakar viskas veikė, o šiandien kažkas visus evakavo, priaugino daug augalų aplinkui ir paliko stovėti.

Jūsų filmuotame vaizdo įraše matyti, kad viešbutis yra labai didelis ir prabangus?

– Taip, jis įspūdingai didelis ir labai prabangus. Pilnas milžiniškų salių, kambariai erdvūs, su dideliais balkonais, pilna barų bei restoranų. Grindys išklotos marmuru, kolonos iš prabangios medienos ir t.t. Kambariuose yra tualetai, kriauklės, vonios. Barai visi pilnai įrengti su lentynomis, laiptai – su gražiais mediniais graviruotais turėklais.

Kartais atrodydavo, jog viešbutis dar vakar veikė pilnu pajėgumu, o šiandien visi daiktai bei žmonės staiga dingo.

Kas tai per viešbutis? Kodėl jis apleistas?

– Kalbėjau su daugeliu vietinių gyventojų bei ieškojau informacijos internete, tačiau taip niekaip ir nepavyko surasti priežasties. Teorijos yra kelios, tokios kaip: pritrūko pinigų užbaigti projektą, politikai neleido užbaigti statybų, projekto savininkai išvyko iš salos.

Ką vietiniai gyventojai pasakoja apie šį viešbutį?

– Vietiniai taipogi neturi vienos versijos, kodėl jis apleistas, tačiau visi man sakė, jog jame yra vaiduoklių. Saloje sklinda pasakos, kaip kažkas kažkada naktį juos matė ar girdėjo. Dėl šios priežasties visi sakė, kad jokiu būdu ten neičiau nakties metu, nes jų akimis tai labai pavojinga. Aš vaiduokliais netikiu ir nors šį kartą naktinės iškylos ten nepadarėme, kito apsilankymo metu pamąstysim ir apie tai.

Kiek laiko viešbutis stovi apleistas ir kam jis priklauso? Gal yra kokių planų jį atgaivinti?

– Viešbutis stovi apleistas jau apie 10 metų. Kam jis priklauso nėra aišku. Sprendžiant iš to, kad nėra apsaugos personalo, spėčiau, kad savininkas neturi didelių planų greitu metu viešbučio atgaivinti ar pakeisti jo paskirties. Tad visi Balį lankantys turistai dar bent kelis ateinančius metus turės progą jį aplankyti!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)