Didžioji šeicho Zaido mečetė yra marokietiško dizaino, tačiau galima rasti nemažai ir kitų šalių tradicinių akcentų. JEA prezidentas šeichas Zaidas troško, kad tai būtų didžiausia ir prabangiausia mečetė pasaulyje.

Mečetės plotas yra 22 412 kv metrų, kas prilygsta penkiems futbolo stadionams. Pasak šaltinių, joje esatys šviestuvai buvo atvežti iš Vokietijos, kilimai - iš Irano, marmuras iš Indijos, Italijos ir Kinijos. Tiesa, įdomu tai, kad mečetėje buvo panaudotos 28 rūšys marmuro.

Būtina paminėti, kad vienas įspūdingiausių šios vietos akcentų - net 82 kupolai, iš kurio vieno, pagrindinio aukštis yra 70 metrų.

Mečetėje vyrauja keramika, auksas, krištolas, lazuritas, raudonasis agatas ir kiti brangūs akmenys, kuriais yra inkrustuotos kolonos.

Jos viduje baltąsias marmuro sienas puošia gėlių ornamentai ir auksuoto stiklo mozaikos. Pasak šaltinių, mečetėje yra didžiausias rankų darbo kilimas, kurį viename Irano kaimelyje, pagarsėjusiame tikrų kilimų meistrais, amatininkai rankomis jį rišo beveik dvejus metus.

Šios prabangios maldininkų vietos statybos tęsėsi 11 metų, ją statė daugiau negu 3000 statybininkų iš viso pasaulio.