12
Kitas

Pirmas dešimtukas

Penktus metus iš eilės pirmąją vietą užėmė Italija – aplankyti šią šalį pageidauja daugiausiai keliautojų, uk.businessinsider.com.

Šis sąrašas sudarytas įvertinus daugiau nei 128 tūkst. skaitytojų reitingus ir atsiliepimus – tai didžiausias apklausos dalyvių skaičius per visą žurnalo istoriją.

Taip pat skaitytojai rinko geriausią kruizinių laivų linijų bendrovę, viešbučius, spa ir oro linijas.

Pateikiame 20-ies patraukliausių šalių, kurias rekomenduojame aplankyti, sąrašą.

20. Marokas.

Kasablanka, Marokas

Šalis, kurioje yra garsioji Kasablanka, keliautojus traukia prieskonių turgeliais, siurrealistiniais kraštovaizdžiais, kvapą gniaužiančiomis mečetėmis ir pasaulinio lygio banglenčių sportu. Maroko virtuvė sunkiai pranokstama, nes tai arabų, Afrikos, persų ir prancūzų virtuvių mišinys.

19. Kanada.

Ši šalis keliautojams gali pasiūlyti visus įmanomus įspūdžius – nuo stovyklavimo laukinėje Vankuverio salos dykynėje iki prabangios nakvynės seniausiame Šiaurės Amerikoje „Ritz-Carlton“ viešbutyje Monrealyje. Žiemą rekomenduojama pasivažinėti bobslėjaus rogutėmis Kvebeko trasose.

18. Japonija.

Tokijas, Kiotas ir Osaka yra tik keli miestai, kuriuos verta aplankyti Tekančios Saulės šalyje. Kiotą, kuriame yra daugiau nei 2 tūkstančiai kvapą gniaužiančių budistinių šventyklų ir stupų, leidinys „Travel and Leisure“ šiemet paskelbė įdomiausiu ir gražiausiu pasaulio miestu.

17. Airija.

Ši šalis, kurioje yra tiek įdomybių – nuo pilyse įrengtų viešbučių iki garsiųjų smuklių ir žaliausio kraštovaizdžio, kokį tik regėjo jūsų akys, yra tikra atgaiva jausmams. CNT rekomenduoja išsinuomoti automobilį ir nuvažiuoti ilgiausiu pasaulyje keliu palei vandenyną – „Wild Atlantic Way“.

16. Portugalija.

Portas, Portugalija

Ši Ispanijos kaimynė yra nors maža, bet įtakinga. Jos kultūra, virtuvė ir kalba yra išskirtinės. Vasarą rekomenduojame apsilankyti vakarinėje Portugalijos dalyje esančiame Komportos kaime, kuris yra tarsi Portugalijos Ibisa. Nė viena kelionė į šią šalį nesibaigia be taurės portveino iš Duero slėnio.

15. Meksika.

Palmito miestas, Meksika

Meksikos kulinarinis paveldas ne prastesnis už Ispanijos ir Italijos. 2015 metų geriausių pasaulio restoranų sąraše atsidūrė trys restoranai: „Pujol“, „Quintonil“ ir „Biko“. Visi trys yra Meksiko mieste.

14. Nyderlandai.

Nekalbėkime apie tai, kuo ši šalis traukia žalią jaunimą. Nuvažiuokite į Amsterdamą, Roterdamą ir kitus nepakartojamus šios stulbinančios šalies kampelius, ir apsilankykite puikiuose muziejuose, paragaukite neprilygstamos kavos ir pasigrožėkite kvapą gniaužiančiais gamtovaizdžiais. Patariame apsistoti naujai pastatytame viešbutyje „Waldorf Astoria“, kurį sudaro šešių pastatų kompleksas su „Guerlain“ spa.

13. Šri Lanka.

Jei jaučiatės pasimetę, šioje šalyje galite atrasti save. Susikraukite kuprinę, sėskite į žaviai nutriušusį šalies traukinį ir leiskitės kur akys veda. Pirkite tradicinį maistą iš prekeivių, ilsinkite akis žiūrėdami į bekraščius arbatos laukus, iššokite apžiūrėti lankomų vietų, tokių kaip Auksinė šventykla Dambuloje ir garsiosios Pettah turgavietės.

12. Vietnamas.

Klajojantis virėjas Anthony Bourdainas sako, kad kelionė į Vietnamą pakeitė jo gyvenimą. „Tai buvo tarsi kita planeta; tie skoniai tarsi įsiurbė mane ir taip ir nebepaleido“, – prisipažino jis CNT. Pakanka vien visą dieną siurbčioti vietnamietišką kavą ir valgyti „Pho“ sriubą, bet jei trokštate nuotykių, nusileiskite į didžiausią pasaulyje Hang Son Dongo urvą Fong Nia ir Ke Bango nacionaliniame parke.

11. Pietų Afrika.

CNT skaitytojų sudarytame patraukliausių pasaulio miestų sąraše Keiptaunas atsidūrė šeštoje vietoje. Keliautojus traukia ne tik įspūdingasis Stalo kalnas ir prabangūs Solo Kerznerio „One&Only“ kurortai, bet ir nepakartojami Franschhoek vynuogynai bei safariai Krugerio nacionaliniame parke.

12
Kitas

Pirmas dešimtukas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (191)