Daug pasaulio jau apkeliavusiam Jokūbui salos grožis gniaužė kvapą. Jis tikina, kad ten galima rasti viską: žydrą jūrą, stūksančius kalnus ir net keistoje vietoje paliktą ir vyrų akylai saugomą lėktuvą.

– Kodėl ir kaip atsidūrėte Balyje?

– Šiais metais į Balio salą atvykau jau trečią kartą ir jaučiausi praktiškai kaip namuose. Atsiradau ten todėl, kad mūsų kompanija ChameleonJohn.com kiekvienais metais daro „pabėgimą“ į kokią egzotinę šalį Azijoje. Praeitais metais visą mėnesį visi kartu praleidome Koh Samui saloj Tailande, šiais metais – Balio saloje.

Dalį dienos praleisdavau dirbdamas, o kitą dalį – keliaudamas mopedu bei motociklu aplink absoliučiai visą salą. Mėnesio pabaigoje supratau, kad be problemų galėčiau įsidarbinti taksistu, nes žinojau, kaip nuvažiuoti į bene kiekvieną vietą saloje.

Taip pat bene kiekvieną savaitgalį darydavau kažką dar įdomesnio, pavyzdžiui, lipau į aukščiausią kalną saloje (3150 metrų virš jūros lygio), plaukiojau jachta po aplinkines saleles ir t.t.

– Kokių nuotykių patyrėte?

– Daugybę! Įsimintiniausi, matyt, buvo filmuke matomi kopimas į kalną bei apleisto viešbučio tyrinėjimas. Taipogi tyrinėjau apleistą „Boeing“ lėktuvą, skirtingus ryžių laukus, šventyklas ir daugelį kitų dalykų!

– Iš kur ten atsirado tas didelis lėktuvas?

– Taip ir nesugebėjau išsiaiškinti. Skaičiau nemažai internete ir radau kelias versijas: kažkas norėjo jame daryti kino teatrą arba restoraną, bet baigėsi pinigai arba negavo leidimų arba kažkas atsitempė nes norėjo jame gyventi, bet, matyt, negavo žemės savininko leidimo arna kitokių leidimų.

Dabar ten ištisą parą stovi apsauga ir įeiti į vidų negalima (nors, kaip galima pamatyti filmuke, man pavyko tai padaryti ir užlipti ant lėktuvo), vadinasi, kažkam lėktuvas bei ta žemė priklauso, tad gal kažkada kažką iš to padarys.

– Kas labiausiai įsiminė, paliko didžiausią įspūdį?

– Balio salos vaizdai, nes čia galima rasti visko: nuo milžiniškų kalnų ir ežerų, vandenyno iki įspūdingų ryžių laukų bei šventyklų. Balio gyventojai – labai draugiški, nuolankūs ir šilti žmonės. Taip pat įsiminė visos linksmybės saloje – plaukiojimas jachtomis, nardymas, plaukiojimas banglente, važinėjimas motociklais, dalyvavimas šokių ritualuose ir daugelis kitų dalykų!

Viską, ką Jokūbas pamatė Balyje, galite pamatyti jo sukurtame video:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)