Šiame straipsnyje – populiariausios lauktuvės, kurias gauna keliautojų namiškiai. Turistai, pirkdami suvenyrus nori kitiems parodyti, priminti, kokie objektai aplankytoje šalyje yra svarbiausi. Kitiems suvenyrai tėra gražus prisiminimas apie kelionę.

Japonija. Japonijos kultūra turtinga ir įvairi. Tačiau vienas dalykas, labiausiai traukiantis turistus yra sumo imtynės. Tad jei jūsų draugas ar šeimos narys grįždamas iš Japonijos jums lauktuvių parveš miniatiūrinį sumo imtynininką – nenustebkite. Tokį suvenyrą ten galima nusipirkti bene kiekviename kioskelyje, o turistai juos perka lyg pašėlę.

Rumunija. Legenda byloja, kad Rumunijoje esančioje Transilvanijoje kažkada gyveno žymiausias pasaulio vampyras Grafas Drakula. Ši istorija žinoma beveik visame pasaulyje, o patys rumunai ja labai didžiuojasi. Todėl nėra ko stebėtis, kad vietinės suvenyrų parduotuvės yra grūste prigrūstos suvenyrų susijusių su Drakula, na, o populiariausias jų – puodelis kavai.
suvenyrai

Kinija. Vienas žinomiausių kultūros paminklų pasaulyje, įtrauktas į saugomų objektų sąrašą, pripažintas vienu iš naujųjų pasaulio stebuklų yra Didžioji kinų siena. Nuvykti į Kiniją ir jos neaplankyti prilygtų nuodėmei. Ją aplankę turistai nori, kad dalis Didžiosios kinų sienos pasiektų ir jų artimuosius, tad kaip pamišę perka su ja susijusius suvenyrus, kurių populiariausias – kambario temperatūrą matuojantis termometras su Didžiosios kinų sienos paveikslu šalia.

Vatikanas. Turbūt niekam nereikia priminti, kad Vatikanas tai viena mažiausių pasaulio valstybių, įsikūrusi Romoje. Vatikane gyvena svarbiausias katalikiško pasaulio žmogus – Popiežius. Katalikų bažnyčios vadovo atvaizdą čia galima rasti bene kiekviename kampe, tad nenuostabu, kad jo veidu papuošti net tokie buitiniai dalykai, kaip butelių atidarytuvas, kuris yra vienas perkamiausių suvenyrų Vatikane.
suvenyrai
Egiptas. Egiptas tai tūkstantmečius skaičiuojanti šalis, turinti tikrai turtingą kultūrą. Išgirdus jos pavadinimą pirmiausia į galvą šauna piramidės, sfinksai, faraonai ir pan. Būtent šių, populiariausių Egipto kultūros simbolių statulėlės ir yra turistų labiausiai perkami suvenyrai. Jei jūsų artimieji lankėsi Egipte, galite būti tikri, kad būtent vieną iš šių statulėlių ir gausite lauktuvių.
suvenyrai
Jungtinė Karalystė. Vestminsterio laikrodžio bokštas (Big Benas), Londono akis, Bekingemo rūmai, telefono būdelės, automobiliai su vairu dešinėje – tai tik keletas dalykų, ateinančių į galvą, išgirdus Jungtinės Karalystės pavadinimą. Žinoma, suvenyrų pagamintų pagal šiuos dalykus netrūksta, tačiau juos visus lenkia raudonas dviaukščio autobuso modelis. Tai populiariausias iš Jungtinės Karalystės parsivežamas suvenyras.
suvenyrai
Rusija. Tokia didelė šalis kaip Rusija, turi daug ką pasiūlyti. Rusijos suvenyrų parduotuvėse vis dar galima rasti 1980 metų Olimpinių žaidynių simbolių – olimpinių meškiukų, stikliukų su šalies simbolika, kailinių kepurių ir pan. Tačiau nei vienas iš šių ir panašių suvenyrų niekada nepralenks paprastos medinės Matrioškos. Ši išardoma lėlytė yra žinomiausia Rusijos atstovė. Galima įsigyti ne tik tradicinę močiutės pavidalo Matriošką, tačiau ir tokią, ant kurios išpiešti politikų ar žvaigždžių veidai.
suvenyrai
Kanada. Vienintelis maisto produktas šiame sąraše – tikras kanadietiškas klevų sirupas. Vienas žinomiausių iš Kanados kilusių maisto produktų, kartu yra šioje šalyje perkamiausias suvenyras. Mažuose dailiuose buteliukuose ar dideliuose sunkiuose buteliuose – nesvarbu. Klevų sirupas yra tai, ką iš Kanados artimiesiems ar patys sau parsiveža visi turistai.
suvenyrai
Nyderlandai. Apsilankę Nyderlanduose galite džiaugtis dideliu suvenyrų pasirinkimu. Vėjo malūnai, tulpės, sūris – tai žinomiausi Nyderlandų simboliai. Tačiau dar žinomesnės yra dažytos klumpės. Dažytų klumpių galima rasti kuo įvairiausių – nuo tikrų medinių, iki mažų molinių ar medžiaginių. Tokių klumpių rasite kiekvienoje Nyderlandų suvenyrų parduotuvėje.
suvenyrai
Lietuva. Užsienio šalių gyventojai apsilankę Lietuvoje parsiveža įvairiausių suvenyrų – pakabukų, statulėlių, paveikslų ir t.t. Svarbiausia, kad tai būtų pagaminta iš gintaro. Kiekvienas į Lietuvą atvykstantis turistas žino, kad mūsų šalis garsėja nuostabiais dirbiniais iš gintaro, tad dažnai išvyksta prisikrovę krepšius įvairių gintaro dirbinių. O jų yra bene visiems gyvenimo atvejams – nuo papuošalų iki stalo įrankių. Lietuviški gintaro dirbiniai tiesiog pasklidę po pasaulį.
suvenyrai

Prancūzija. Nei vienas suvenyrų sąrašas nebūtų baigtas be visų suvenyrų karaliaus raktų pakabuko-Eifelio bokšto. Sunku net suvokti, kiek tokių raktų pakabukų yra iškeliavę po pasaulį. Ši, ant jūsų raktų kabanti vieno žinomiausių architektūros paminklų miniatiūra, visiems primins, kad jūs arba jūsų artimieji lankėtės Prancūzijoje.