„Pirmas mano darbas buvo dar studijų laikais svečių namuose – iš pradžių dirbau durininku, vėliau vadybininku Klaipėdoje, ir galiausiai čia. Ir neketinu sustoti“, – pasitikėjimu užkrečia T. Vanagas.

Pasak vaikino, Palanga sparčiai vystosi ir kone daugiausiai lankytojų atvyksta per Stintų šventę.
„Gal dar kiek Naujieji metai, o kitos šventės įtakos tam neturi“, – sakė T. Vanagas.

Samdomas vadovas

„Esu samdomas vadovas – tai ne mano verslas, – pokalbio pradžioje įspėjo viešbučio vadovas. – Kai Palangoje atidarė šį viešbutį, mane čia dirbti paskyrė iš Klaipėdos, kur tuo metu dirbau“. Pašnekovas – klaipėdietis, ir šiuo metu gyvenantis uostamiestyje, tik jo žmona palangiškė.

Kaip rašo Palangostiltas.lt, vaikinas neįsivaizduoja savęs dirbančios pramonėje. Jam artimas viešbučių paslaugų sektorius.

„Viešbutyje labai svarbu svetingumas, bendravimas su klientais, kad jie liktų patenkinti – ir man norėjosi tokias paslaugas kurti, tai „užkabino“.

Sunkiausi – pirmieji metai

Pašnekovas pasakojo, jog jau tada, kai pradėjo dirbti viešbučiuose, jis svajojo būti direktoriumi. „Dirbau viename viešbutyje, bet kad už viską būčiau atsakingas – tai pirmas toks darbas“, – sakė T. Vanagas.

Pasak T. Vanago, sunkiausi buvo pirmieji metai naujose pareigose. „Tai, galima sakyti, parduotas laikas, bet dabar jau galiu sau leisti daugiau išeiginių, atostogų. Pradėjęs dirbti norėjau kokybės, paslaugų – kol tai pasiekiau, buvo sunkiau. Kartais būna ir taip, kad klientas tikisi to, ko negali jam duoti. Mes atlikome jų norų analizę, šie buvo įvairūs: daugiau higienos reikmenų, įvairesnis mini baras, iš pradžių neturėjome ir dviračių. O dabar mūsų paslaugų kokybė pakilusi, esame patenkinti“, – kalbėjo T. Vanagas.
Tomas Vanagas

Pasigenda vandens parko

Pasiteiravus, ko kurorto svečiai labiausiai pasigenda Palangoje, T. Vanagas sakė: „Kai žmogus važiuoja į Palangą, jis turbūt žino, koks tai kurortas, o pagrindinis dalykas – paslaugos, nes J. Basanavičiaus gatvė gal jau kažkiek pabodusi".

Vis dėlto pašnekovas įžvelgė ir tam tikrų dalykų, kurių Palangoje trūksta.

„Jei pasitaiko prastas oras, o žmonės apsistoja porai savaičių, jie per dvi dienas aplanko visą regioną – ypač tai pasijuto šią vasarą, kai liepą buvo daug lietingų dienų. Trūksta vandens parko, gal kai „Atostogų parką“ visiškai paleis, jis trauks žmones“, – svarstė pašnekovas.

Trūksta informacijos

Nors kurorte vyksta nemažai įvairių renginių, pašnekovas teigė, jog svečiai apie juos neretai net nežino.
Palanga

„Jei neskaitai vietinės spaudos, apie renginius dažnai sužinai paskutinę dieną. Taip pat ir svečiai – dažnai jie spaudos neperka, todėl nežino. Trūksta informacijos – jei savo iniciatyva jos neieškai, informacija pas tave neatkeliauja“, – apgailestavo T. Vanagas.

Pašnekovo nuomone, susidariusią situaciją galėtų padėti spręsti įvairūs turistams dalinami lankstinukai, skrajutės.

„Kultūros centras „Ramybė“, Kurhauzas, manau, turėtų būti suinteresuoti, kad kuo daugiau žmonių ateitų į renginius, gal ir savivaldybė čia kažkiek galėtų padėti“, – svarstė pašnekovas.

Palanga gražėja

Laisvalaikiu T. Vanagas mėgsta pabūti prie jūros. „Bet ne prie tilto – gal kiek tolėliau nuo šurmulio, Vanagupės gatvėje. Mėgstu aplankyti kitus kurortus: Liepojos, Venspilio – iš čia galima parsivežti idėjų. Į Druskininkus važiuoju pailsėti, bet ne pasisemti idėjų“, – pasakojo pašnekovas ir pridūrė, jog idėjų iš Druskininkų neparsiveža ne todėl, kad šie būtų prastesni už Palangą.

„Skirtingi. Druskininkuose daugiau ramybės negu Palangoje. O čia suvažiuoja kitokia publika: jiems labiau reikia linksmybių“, – kalbėjo pašnekovas.

Kalbėdamas apie Palangos pajūrį viešbučio vadovas sakė ten taip pat pasigendantis tam tikrų dalykų. „Manau, reikia prie jūros ne tik „Švyturio“ palapinę pastatyti, – reikėtų ir vaikų žaidimų aikštelės paplūdimyje ar šalia jo“, – mintimis dalinosi pašnekovas.

Nepaisant kai kurių taisytinų momentų, Palanga, T. Vanago įsitikinimu, yra puikiai tvarkoma.

„Kasmet kažkas patobulinama. Per penkeris metus Palanga labai pasikeitė: dviračių takai, stadionas, Kurhauzas, vasaros estrada – visa tai sukuria pridėtinę vertę. Ir naujų viešbučių kūrimasis didina miesto pridėtinę vertę, – kalbėjo pašnekovas ir pridūrė, jog konkurencijos tarp viešbučių tikrai nereikėtų bijoti. – Konkurencija verčia pasitempti, kiekvienas viešbutis gali rasti savo nišą ir iš to gyventi – reikėtų mažiau verkšlenti. Daugėja pramogų, paslaugų, į kurortą atvyksta daugiau žmonių – papildomi viešbučiai nėra blogai. O žiemą žmonių sumažėja, bet jų sumažėja visiems“.