Iš Lietuvos į Milaną skraidina ne viena skrydžių bendrovė. Tačiau jei madų sostinėje jau lankėtės, užsukite į kalnų papėdėje įsikūrusį Komo miestą, kuris yra vos 40 kilometrų nutolęs nuo Milano.

Jei atskridote į Bergamo oro uostą, traukiniu Komą pasieksite maždaug per pusantros ar dvi valandas.

Kodėl verta aplankyti Komą? Nes tai – Lombardijos Alpių papėdėje įsikūręs miestelis, kurio krantus skalauja vienas didžiausių Italijos ežerų – Komo ežeras. Jis yra ir vienas giliausių ežerų Europoje, giliausia jo vieta siekia 425 metrus. Ežeras savo forma primena raidę Y.

Komo lankėmės spalio pradžioje, tad turistų buvo nedaug. Daugiausia – pensininkai iš JAV. Spėliojome, kodėl ši vieta tokia patraukli pagyvenusiems amerikiečiams. Gal dėl to, kad prabangias vilas čia turi ne vienas žinomas aktorius ar verslininkas? Daugiausia buvo kalbama apie aktoriaus George'o Clooney vilą Laglio miestelyje. Jos matyti neteko, tačiau turistai kalbėjo, kad šioje viloje buvo filmuojamos kai kurios scenos filmui „Oušeno dvyliktukas“.

Prabangias vilas prie Komo ežero turi ir atlikėja Madonna, futbolo žvaigždė Ronaldinho, aktorius Sylvesteris Stallone, verslininkas Richardas Bransonas ir kiti.

Na, o jei jus labiau domina ne įžymybių vilos, o graži gamta ir architektūra, taip pat nenusivilsite.

Vieną dieną skyrėmė plaukimui laivu po Komo ežerą. Jo pakrantėse įsikūrę daugybė gražių miestelių su dailiomis vilomis, bažnyčiomis ir namais.

Kai praplaukiame gražiausia Komo ežero vila vadinamą „Villa del Balbianello“, visi turistai puola ją fotografuoti ir tarpusavy šnibždėtis, kad čia buvo filmuotas filmas „Kazino „Royale“ apie Džeimsą Bondą, „Žvaigždžių karų“ antroji dalis ir kiti filmai. Dabar 1787 m. pastatytoje viloje veikia muziejus.

Praplaukiame ir vienintelę ežero salą, kurioje įkurtame restorane mėgdavo pietauti režisierius Alfredas Hitchcockas.

Po dviejų valandų plaukimo išlipome Bellagio miestelyje. Žydras dangus, kalnai, ežeras ir siauros senamiesčio gatvelės – tikras turistų rojus. Turtingų turistų rojus, nes kainos parduotuvėse ir restoranuose lengvai šokiravo. Prisėdus restoranėlyje teko susimokėti ir „prisėdimo mokestį“ – 2,50 euro kiekvienam.

Kitą dieną funikulieriumi iš Komo pakilome į Brunate miestelį. Iš čia atsivėrė įspūdinga Komo miesto ir snieguotų Alpių viršūnių panorama. Vaizdas – išties įspūdingas. Nepatingėjome ir statoku keliu užlipome iki Faro Voltiano švyturio, nuo kurio atsivėrė dar gražesni vaizdai. Telefonas žinute pasveikino atvykus į Šveicariją, mat kitoje Alpių pusėje jau yra Šveicarija.

Komas (Italija)

Ne mažesnį malonumą patyrėme ir skanaudami itališką maistą: picas, makaronus, lazanijas. Italai aptarnauja labai maloniai ir negaili užkandžių – užsisakius tik gėrimų visada atnešdavo didžiausią lėkštę alyvuogių, kumpių, daržovių ir duonos. Teko paragauti ir Komo ežere pagautos žuvies. Risotto su ežero žuvimi neatrodė labai įspūdingai, bet buvo skanu.

Risotto su ežero žuvimi
Komas (Italija)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)