Pasiekti šią šalį jau galima ir tiesioginiu skrydžiu į antrą pagal dydį Gruzijos miestą Kutaisį, o kad nereikėtų sukti galvos svarstant apie būsimų nuotykių maršrutą, pateikiame dešimtuką rekomenduojamų pamatyti vietų.

Alaverdi vienuolynas. Gruzijos rytinėje dalyje, Kachetijos regione įsikūręs Alaverdi vienuolynas įkurtas VI amžiuje, o pasiekti jį galima išsinuomotu automobiliu. Vienuolyną įkūrė čia atklydęs asirų vienuolis, o vienuoliktame amžiuje vienuolyno komplekse iškilo katedra, tebestovinti ir dabar. Be to, šios katedros aukštis siekia 55 metrus ir iki 2004 m. tai buvo aukščiausias Gruzijos pastatas. Vienuolyno rūsyje įsikūręs šimtus metų siekiantis vyno rūsys, kuriame vyksta gruziniško vyno degustacijos. Kachetija Gruzijoje laikoma vynų tėvyne, tad jų praleisti nederėtų.
Gruzija
Boržomi. Šiame Gruzijos vidurio miestelyje esantis kurortas skirtas ne tik poilsiui, bet ir gydymui. Labiausiai šį kurortą garsina čia išgaunamas vulkaninės kilmės mineralinis vanduo. Jo unikali sudėtis, kurioje galima rasti daugiau negu 60 vulkaninės kilmės mineralų, nesikeičia jau 125 metus.
Netoliese esančiame miškingame nacionaliniame parke – gausybė pasivaikščiojimo takų, nuo kurių atsiveria įspūdingi gamtos peizažai ir galimybė maudytis po atviru dangumi baseine, į kurį vanduo teka iš karšto vandens versmių. Boržomio draustinis yra vienas didžiausių nacionalinių parkų Europoje (5300 kv. m) ir užima 7,6 proc. visos Gruzijos ploto, o seniau čia buvo kunigaikščių medžioklės plotai.
Gruzija

Bakuriani. Šalies vidurio regione, Trialeti kalnuose esanti gyvenvietė vadinama žiemos sezono sporto sostine. Šaltuoju metų laiku čia būna saulėta ir temperatūra siekia 6-7 laipsnius šalčio, lankytojų pamėgtas slidinėjimo kurortas įsikūręs 1700 metrų aukštyje, o slidinėjimo sezonas čia trunka visus metus. Lankytojai žiemos sporto pramogomis gali mėgautis ištisą dieną, nes kurorte įrengtos dvi slidinėjimo trasos – 1500 metrų ir 3000 metrų. Slidinėti mėgstantiems keliautojams ši vieta neabejotinai paliks įspūdį.

Mtskheta. Kiekvieno gruzino šventu įvardijamas Mtskheta miestas – vienas seniausių Gruzijoje, Kartli regione ir tik 15 kilometrų atstumu nuo sostinės Tbilisio. Miestelyje esančią Svetitskhoveli katedrą nuolat lanko piligrimai, o Džvari vienuolynas įtrauktas į UNESCO saugomų objektų sąrašą, kaip, beje, ir pats miestas, dėl savo istorinės reikšmės ir daugybės senovinių paminklų.
Gruzija

Signachis. Ant kalvos įsikūręs, rytuose esančio Kakheti regiono miestas laikomas vienu gražiausių vyndarystės tradicijomis garsiame Kachetijos regione. XVII a. pastatyta miestą supanti gynybinė siena su bokštais išlikusi iki šiandien, o pats miestas vadinamas gruziniškuoju Las Vegasu arba meilės miestu, kadangi santuokų rūmai čia dirba visą parą. XVIII a. pastatyta tvirtovė užėmė beveik 40 hektarų plotą ir užpuolus priešams turėjo apsaugoti visus čia buvusius gyventojus.

Be čia stovėjusios citadelės lankytojus rekonstravus pagrindinę Signachio dalį žavi ir įspūdinga miestelio medinė architektūra, jame nuolat vyksta įvairūs liaudies, muzikos ir šokių festivaliai. Pažymėtina, jog čia vyksta ir pats didžiausias Gruzijos vyno festivalis.
Gruzija

Gergeti Šv. Trejybės cerkvė. Daugiau nei 2 km virš jūros lygio, Mtskheta-Mtianeti regione, šalia Gergeti kaimelio esanti cerkvė, pastatyta XIV amžiuje – itin patraukli fizinio aktyvumo nebijantiems keliautojams. Ją pasiekti galima kopiant į kalną per 3 valandas arba pusvalandžio kelione džipu į vieną aukščiausių Kaukazo viršukalnių. Dėl nuostabaus vaizdo, cerkvė, esanti puikios gamtos apsuptyje, vadinama ir neoficialiu Gruzijos simboliu, ir nors Sovietų Sąjungos gyvavimo laikotarpiu religinės apeigos buvo draudžiamos, cerkvė vis vien išliko viena lankomiausių turistų vietų.

Tbilisio senamiestis. Seniau buvęs aptvertas miesto siena, Tbilisio senamiestis gausus lankytinų objektų. Vienas tokių – Narikala, nuo kurios atsiveria itin graži miesto panorama. Verta aplankyti ir Šv. Jurgio cerkvę, pastatytą 1251 metais, Sioni soborą, Baratašvili prospekte esantį menų muziejų. Dauguma šio miesto dalies pastatų 1795 m. buvo sudeginti persų įsiveržimo metu, vis dėlto po kiek laiko dalį jų pavyko restauruoti.
Gruzija
Tbilisio viešos vonios. Gruzijos sostinė garsėja ir savo karštosiomis versmėmis, tai – viena žinomiausių Tbilisio pramogų. Iš uolų besiveržiantis vanduo nukreipiamas į įrengtus baseinus, sulaukiančius gausybės lankytojų. Čia taip pat lankytojai galės mėgautis ne tik sieros pirtimis ir baseinais, bet ir atpalaiduojančiais masažais.
Gruzija
Batumis. Vienu geriausiu Juodosios jūros kurortų pripažįstamas Batumis gali pasiūlyti ką veikti ne tik vasarą: čia vyksta ekskursijos, yra vandens parkai, delfinariumas, botanikos sodai, verda naktinis gyvenimas. Batumio bulvaras – vienas ilgiausių pasaulyje ir siekia 8 kilometrus. Vaikščiojant juo galima gėrėtis pasakiškais Juodosios jūros peizažais, kurių nesutiksite niekur kitur.
Gruzija

Vardzia. XII amžiuje įkurtas miestas pietiniame Gruzijos regione, ant kairiojo Mtkvari upės kranto, yra išties unikalus – jis iškaltas labirintus primenančiose uolose, kurių iš viso suskaičiuota per 3 tūkstančius. Kairiajame Mtkvari upės krante įsikūręs vienuolynas, o kai kurių uolų plotis siekia 500 metrų. Po osmanų užpuolimo šis miestas buvo apleistas, tačiau dabar įtrauktas į UNESCO paveldo sąrašą.