Pasak dainininkės, net kurortuose maistas pigesnis nei mūsų kaimuose.

„Kurį laiką ten pabuvau, galima rasti ir būstą pigiau, gyveni prie vandenyno pirmoje eilėje, vanduo skalauja sienas ir nuoma tikrai pigesnė apartamentų negu Vilniuje, kuriame nors miegamajame rajone. Tuomet pasirenki, kur gyventi geriau“, - pasakojo I. Martikėnaitė.

Skirtumų yra ir daugiau. Minimali alga Ispanijoje – 1000 eurų, Lietuvoje – kiek daugiau nei 300 eurų.

„Tu gali netgi sutaupyti būdamas ten, kadangi tau nereikia pirkti žieminių padangų, batų, paltų . Taip pat sutaupau sveikatos sąskaita, kadangi ten nėra sezono kaitos, nėra virusų. Tai manau, kad ne tik gali ten pelningai praleisti žiemą, bet ir sutaupyti, ir daug daugiau nei Lietuvoje“, – teigė žymi dainininkė.
Ingrida Martinkėnaitė Tenerifėje

Ingrida taip pat pastebi, kad nors maistas mūsų šalyje daug brangesnis, bet jo kokybė – prasta. Ispanijoje jeigu valgai vaisių, tai jo skonis – natūralus, o jogurtai – be chemijos.

„Paprasčiausi jogurtai ten kainuoja centus, bet jie kokybiški ir natūralūs, be jokių priedų. Ten gali imti paprasčiausią prekę ir turėti tikrai gerą kokybę“, – sakė I. Martikėnaitė.

Politikos ekonomistė Aušra Maldeikienė teigė, kad Lietuvoje maisto kainos tokios didelės dėl monopolistų siautėjimo. Anot Maldeikienės, kainas jie sukelia keletą kartų.

„Mes esame priklausomi nuo vos poros didelių prekybos centrų. Kai jie pradeda tarpusavyje konkuruoti, ką mes matėme paskutiniu metu, taip, mes gauname mažesnes kainas, kai jie nekonkuruoja, o jiems nekonkuruoti labai dažnai apsimoka, mes turime didesnes kainas“, – pasakos A. Maldeikienė.

Žurnalistų atlikto tyrimo metu išaiškėjo, kad Lietuvos prekybos centruose kainos didesnės kartais būna didesnės ne keliais procentais, bet keliais kartais.

Palyginimui pateikiamos Ispanijoje veikiančio prekybos centro DIA maisto produktų kainos: dvylika kiaušinių – 1,10 euro, kilogramas agurkų – 1,15 euro, česnakai - 2 eurai, pienas tik 55 euro centai. Triušis - 3,95 euro už kilogramą. Lietuvoje vidutinės kainos: kiaušiniai 1,45 euro, agurkų kilogramas - 1.32 euro, česnakai 2,60 euro, pienas - 0.89 euro, o triušiena brangesnė beveik dvigubai - 6,79 euro.