1. 443 pėdų (135 metrų) aukščio „Londono akis“ šiuo metu yra ketvirtas pagal dydį apžvalgos ratas pasaulyje, tačiau jis net nepatenka į didžiausių Londono statinių dvidešimtuką. Didžiausias statinys Didžiosios Britanijos sostinėje yra „Shard“, siekiantis 1004 pėdų (306 metrų) aukštį. Įdomus faktas: „Londono“ akies apskritimo perimetras siekia 1392 pėdas (424 metrus), tad jeigu tai nebūtų ratas, jis būtų aukštesnis už „Shard“.

2. Apsisukimas „Londono akimi“ trunka 30 minučių, jis juda maždaug 0,6 mylios per valandą (0,96 kilometro per valandą) greičiu.

3. Sutuoktiniai architektai Davidas Marksas ir Julia Barfield yra „Londono akies“ idėjos autoriai. 1993 metais Londono gyventojai dalyvavo konkurse, kurio metu norėta išsiaiškinti, kokia nauja įžymi vieta galėtų atsirasti artėjančio naujojo tūkstantmečio proga. Konkursas nepavyko, tačiau sutuoktinių idėja nebuvo nepastebėta ir 2000 metų kovo 9 dieną apžvalgos ratas buvo atidarytas. Kadangi statybos darbai atsiliko nuo grafiko, techniškai atidarymas vyko ne tūkstantmečių sandūroje, bet tai nėra taip svarbu.

4. Kasmet „Londono akis“ sulaukia daugiau kaip 3,5 milijono lankytojų ir dabar tai yra populiariausia apmokama lankytina vieta Jungtinėje Karalystėje. Populiariausia nemokama lankytina vieta – Britų muziejus, kuris kasmet sulaukia daugiau kaip šešių milijonų lankytojų.

5. „Londono akies“ operatoriai registruoja, kas iš garsių žmonių daugiausiai kartų apsisuko apžvalgos ratu. Iš Jungtinės Karalystės garsenybių laimėtoja yra Kate Moss, apsisukusi 25 kartus. Stulbinantį 31 kartą į Londoną iš apžvalgos rato žiūrėjo amerikiečių garsenybė Jessica Alba.
Apžvalgos ratą „Londono akis“

6. „Londono akis“ turi 32 kapsules (po vieną kiekvienam iš 32 miesto rajonų), tačiau jie sunumeruoti nuo vieno iki 33. Kodėl? Kaip ir su dauguma pastatų ar statinių, nėra tryliktu numeriu pažymėtos kapsulės.

7. Visas apžvalgos ratas sveria daugiau kaip tūkstantį tonų arba gerokai daugiau nei milijoną svarų. Jis buvo sumontuotas lygioje vietoje, paskui aštuoniomis laikinomis salomis Temzės upe atgabentas į reikiamą vietą. Čia jis pastatytas 1999 metų rugsėjo mėnesį. Tačiau be nesklandumų nebuvo apsieita. Vienas statinio kabelių prieš pakėlimą nutrūko ir teko jį pakeisti.

8. „Londono akį“ iš visų kitų pasaulio apžvalgos ratų skiria tai, kad jis prilaikomas tik iš vienos pusės. Panašios struktūros apžvalgos ratas šią vasarą bus atidarytas Orlande ir vadinsis „Orlando akis“.

9. Nuo apžvalgos rato atidarymo jame susižadėjo daugiau kaip 5000 žmonių, įskaitant ir ramius pasipiršimus, ir organizuotus „flashmob'us“. Jeigu norite tai padaryti privačioje kapsulėje, jums tai kainuos 360 svarų (508 eurus), įskaitant ir šampaną. Čia taip pat įvyko daugiau kaip pusė tūkstančio sutuoktuvių. Pirmosios – 2001 metais.

10. Vykstant Londono restoranų festivaliui „Londono akis“ virto laikina valgymo vieta. Grasieji šefai Gordonas Ramsay ir Danielis Bouludas vienoje kapsulių pateikė patiekalus dešimčiai klientų, kurių kiekvienas už šį malonumą nepagailėjo nemenkos sumos – iki 27 tūkstančių eurų.

11. Buvo keletas atvejų, kai žmonės ropštėsi ant „Londono akies“ ir darė tai dėl pramogos arba politiniais sumetimais. Magas Davidas Blaine'as 2003 metais apsuko visą ratą stovėdamas ant vienos iš kapsulių, o 2004 metais žmogaus-voro kostiumą vilkintis vyras įsilipo į apžvalgos ratą ir praleido 18 valandų ant vienos iš kapsulių stogo, taip mėgindamas atkreipti dėmesį į tėvų teises Jungtinėje Karalystėje.

12. 2013 metais akademija „Red Bull Academy“ „Londono akį pavertė besisukančiu naktiniu klubu. Trisdešimt kapsulių virto skirtingų žanrų vakarėliais, kuriuose buvo švenčiama Jungtinės Karalystės klubinė kultūra, o kapsulėse pasirodė tokie atlikėjai kaip Lily Allen, Markas Ronsonas ir Richie Hawtinas.

13. Asmenukių lazdelės vis dar leidžiamos „Londono akyje“, nors jos jau uždraustos daugelyje kitų Londono lankytinų vietų, tokių kaip Nacionalinė meno galerija ar Vemblio arena.

14. Nuo Londono apžvalgos rato atidarymo 2000 metais nemažai miestų, tarp jų Las Vegasas, Sietlas ir Atlanta, atidarė apžvalgos ratus, kurių dizainą tiesiogiai įkvėpė ši Londono lankytina vieta. Tiksli „Londono akies“ kopija yra už maždaug 30 mylių (48 kilometrų) nuo Londono, tiesa, miniatiūrinėje formoje. Teminis pramogų parkas „Legoland Windsor“ turi mažesnį „Londono akies“ modelį. Čia galima rasti ir Vestminsterio rūmų, Tūkstantmečio tilto bei Bakingamo rūmų kopijas.

15. Giedrą dieną iš „Londono akies“ aukščiausio taško galima matyti kone iki Vindzoro pilies.