Šį kartą – dešimt pigių vietų, kurias galite aplankyti Azijos žemyne.

Taipėjus, Taivanas. Taipėjus – tai Taivano sostinė, turintis šiek tiek daugiau nei 2,6 mln. gyventojų. Šis miestas žinomas dėl savo prastokos reputacijos. Dėl šios priežasties nemažai žmonių vengia aplankyti Taipėjų, tačiau čia jie daro klaidą.

Norintiems pakeliauti po Aziją neišleidžiant daug pinigų, Taipėjus turėtų būti lankytinų vietų sąrašo viršuje. Nors taksi ir viešbučiai čia gali būti šiek tiek brangesni nei kitose vietose, kurios yra šiame sąraše, maisto ir kitų prekių kainos čia gerokai mažesnės, o tai – tikrai svarbu. Naktimis veikiančios turgavietės puikiai tinka apsipirkti ir ganėtinai nebrangiai pavalgyti ne tik jau įprasto, bet ir ganėtinai egzotiško maisto. 
Taipėjus

Taipėjaus viešojo transporto kainos taip pat nesikandžioja – pavyzdžiui, metro bilietas čia kainuoja apie pusantro euro. Miestas pritaikytas turistams, jame galima rasti viską, ko tik gali prireikti keliautojams, atvykusiems iš svečių šalių.

Penangas, Malaizija. Malaiziją retokai kada pamatysi būtiniausių aplankyti vietų sąraše, tačiau taip yra visai be reikalo. Šioje šalyje viskas pigu, vaizdai čia – įspūdingi, o maistas tikrai skanus. Ir tai tik keletas priežasčių, dėl kurių verta aplankyti Malaiziją. 

Penange galima pamatyti stulbinančią kultūrų įvairovę, nuostabią architektūrą ir paragauti tikrai skanaus maisto – ir visa tai yra prieinama eilinio keliautojo kišenei. Populiariausių muziejų, tokių kaip Cheong Fatt Tze rūmai, bilietai čia nekainuoja nė keturių eurų. Į šią kainą įeina ir muziejaus gido paslaugos. Žinoma, yra ir tokių vietų kaip Penango kalnas ar Aukščiosios palaimos šventykla, į kurias įėjimas yra nemokamas.
Penangas, Malaizija.

Boholis, Filipinai. Filipinai garsėja kaip pigių malonumų šalis. Net tokios vietos kaip Palavano sala ar Borakajus yra lengvai prieinamos turistams, kurių biudžetas yra ribotas arba tiems, kurie tiesiog nenori per daug išlaidauti. Boholis pasižymi išskirtinio grožio gamta ir nesvarbu, ar tai žmogaus rankų darbas, kaip pavyzdžiui Raudonmedžių miškai, ar tai tikri gamtos stebuklai, kaip Šokolados kalvos, kurios nors ir atrodo nenatūraliai, visgi nėra sukurtos žmogaus. Persikelti senuoju bambukiniu tiltu kainuoja vis keletą centų, o apsilankymas egzotiškai gyvūnais knibždančiose vietose taps neišdildomu prisiminimu.

Šri Lanka. Šioje Indijos vandenyne įsikūrusioje saloje tikrai yra į ką paganyti akis. Viena brangiausių vietų, kurias galite čia aplankyti yra Yala nacionalinis parkas. Į kainą įskaičiuotas įėjimo mokestis, džipo nuoma bei vairuotojo paslaugos. Visa tai jums kainuos apie 25 eurus parai. Gamtos grožis ir senovės architektūros likučiai tikrai įsirėš atmintin.
Šri Lanka

Šri Lankoje taip pat galite aplankyti vėžlių peryklas, vietas, kur ganosi drambliai, užkopti į Adamo viršukalnę ir aplankyti visus aštuonis čia esančius pasaulinio paveldo objektus. Visas šias vietas galite aplankyti keliaudami traukiniu, kuris ne tik yra labai pigi susisiekimo priemonė, bet ir puikus būdas nors ir pro jo langą pasidairyti po šios įstabios šalies apylinkes. Turbūt pats pigiausias būdas praleisti laiką Šri Lankoje – ilsėtis nuostabaus grožio paplūdimiuose, kuriuose galima rasti įvairių veiklų, bei paskanauti tradicinės virtuvės patiekalų.

Čiangmajus, Tailandas. Nors Tailando sostinės Bankokas ir išlieka ganėtinai pigia ir turistų mėgstama vieta, šiaurinė šalies dalis yra tai, kas iš tikro pateisina kelionių mylėtojų lūkesčius. Net ir tie, kurie nori apsilankę čia daugiau laiko praleisti viešbutyje, neturi nerimauti, kad viršys savo biudžetą. Maistas čia esančiose maitinimo įstaigose tikrai pigus, be to veikia kiaurą parą dirbantys turgeliai. Čiangmajuje gausu vietų, kur galima nebrangiai pasidžiaugti pramogomis – šokinėti nuo uolų, pasivaikščioti ant vandens oro pripustais kamuoliais, pajodinėti drambliu arba tiesiog stebėti juos iš toliau. Po tokių užsiėmimų galima pasimėgauti šiltosiomis versmėmis, bei masažais.
Sianukvilis, Kambodža
Šiame mieste puikiai galite praleisti laiką tiesiog gulėdami paplūdimyje ir mėgaudamiesi egzotišku gatvėse parduodamu maistu. Nors kai kuriems tai yra tikros rojaus atostogos, Sianukvilyje nuveikti ir ką nors daugiau – jūsų piniginės tai tikrai neištuštins. Daugelis svečių namų siūlo keliones vandens transportu į gretimas salas. Tokia kelionė jums kainuos apie 15 eurų. Galima ir ganėtinai nebrangiai išsinuomoti ir valteles, kuriomis galima paplaukioti po įlankas. Nuotykių mėgėjams siūlomos kelionės džipais, būriavimo kursai ir panašios atrakcijos, kurios tikrai neištuštins jūsų banko sąskaitos.

Baganas, Mianmaras. Bagane gausu įvairių šventyklų ir kitų architektūrinių pastatų, tad net nereikia stengtis suplanuoti ekskursijos maršrutą. Pigiausias būdas apkeliauti Bagano lankytinas vietas yra nuomotis dviratį, tačiau galima ir nuomotis oro balioną, kuriuo galėsite pakilti kylant saulei ir apžiūrėti miestą iš paukščio skrydžio. Tokia kelionė jums kainuotų apie 200 eurų. Tai turbūt brangiausia šiame sąraše minima pramoga. Ne viena turizmo agentūra taip pat siūlo keliones arklių traukiamais vežimaičiais – tai kainuotų apie 17 eurų. Kaip ir kitose čia minėtose šalyse, tai ir Mianmare maistas labai pigus.

Sapa, Vietnamas. Vietnamas – rojus norintiems taupiai keliauti. Maistas čia pigus, o alus dar pigesnis. Didžiausias sunkumas yra ne mokėti už maistą ir alų, o užsisakyti vietnamietiškai, nes anglų kalba čia moki toli gražu ne kiekvienas. Sapoje galima vos už 3 eurus dienai išsinuomoti motorolerį ir su juo apkeliauti miestą, kuriame tikrai yra ką pamatyti, mat miestas įsikūręs vietoje, kurią supa gražiausi Vietnamo vaizdai. Motoroleriu galima nukeliauti iki Sidabro krioklio, ar kitų netoliese esančių kaimelių, kuriuose išlikusi senoji Vietnamo architektūra ir gyvensena. Keliauti į Vietnamą palanku ir žiema, mat kelionių išlaidos bus trečdaliu mažesnės nei vasarą.

Vientianas, Laosas. Šis Laoso centrinėje dalyje esantis miestas yra dar viena vieta, kurią gali aplankyti pigiai pakeliauti norintys turistai. Laoso sostinė Vientianas panašesnis į ramų atokiai esantį miestelį, nei į šalies sostinę, tačiau tai tik prideda miestui žavesio. Vientianą puikiai galima apeiti pėsčiomis arba apvažiuoti pigiai nuomojamais dviračiais. Priešingai nei gretimuose miestuose, Vientiane kainos ganėtinai žemos. Vos už keletą eurų čia galima išsinuomoti motorolerius, kuriais galima apsižvalgyti tiek po pačią sostinę, tiek po jos apylankes. Maisto kainos čia taip pat neaukštos, tad kelionė į Vientianą tikrai jūsų piniginės neištuštins.

Pokara, Nepalas. Šiame vidurio Nepale esančiame mieste gausu užsiėmimų gryname ore, kurie jums nekainuos praktiškai nieko. Miesto ribose gausu vietų, kuriose galima leistis į žygį, apžiūrėti įsimintinų miesto vietų. Jei nenorite keliauti pėsčiomis, galite vos už 4 eurus išsinuomoti dviračius, o pridėję dar porą eurų galite gauti ir vežimaitį, kuriuo jus veš vietinis gyventojas, kartu atliekantis ir gido darbą. Valgyti čia galima kavinėse ir restoranuose, tačiau jei norite paragauti tikro tradicinio maisto, jo galima vos už keletą centų nusipirkti iš gatvės prekeivių. Neišsigąskite – maistas tikrai kokybiškas ir skanus, tad nuvykus į Pokarą tikrai galite jo paragau