Perpasaulį.lr rekomenduoja skaitytojams Molėtų krašte aplankyti vietas, kuriose geriau susipažinsite su dangaus kūnais, taip pat lietuvių žvejybos istorija ir kitomis lietuvių tradicijomis.

Mindūnų ežerų žvejybos muziejus. Tai vieta, kurią būtina aplankyti visiems žvejams. Būtina paminėti, kad Mindūnai yra ežeringiausia Molėtų vieta. Muziejus buvo įkurtas 1988 metais, jame išvysite keturių metrų ilgio žvejo luotą, padarginę ir kitus įrankius. Ne mažiau įdomu bus stebėti žvejo kambarį, lauke atrasite keturių metrų ilgio iš medžio išskobtas laivelį, kuris leis įsivaizduoti, su kokiais plaukiodavo žvejai XIX amžiuje. Muziejų rasite minėtuose Mindūnuose, kuriuos pasieksite vykdami iš Molėtų link Kaltanėnų 7 km. 

Alantos dvaras. XIX amžiuje įkurtame dvare lankytojai gali išvysti kraštotyros muziejaus ekspozicijas, kurios byloja apie lietuvių namų darbo reikmenis. Šalia dvaro yra parkas, tvenkiniai. Dvaras yra dviejų aukštų, dominuoja neuromantinio stiliaus elementai.
Alantos dvaras
Dubingių piliavietė. Ji yra įtraukta į saugomų kultūros paveldo objektų sąrašą. Kalvos yra 500 m ilgio ir 200 m pločio. Ant jos kadaise buvo pilis, pastatyta Vytauto Didžiojo. Pilyje gyveno Barbora Radvilaitė, Žygimantas Augustas. Dabar piliavietėje yra renesansinė bažnyčia. Ši Dubingių piliavietė ypač patogi vykstantiems iš Vilniaus.
Dubingių piliavietė
Molėtų astronomijos observatorija. Kulionių kaime esanti observatorija yra viena didžiausių pasaulyje. Joje atrasite įspūdingą teleskopą, kurio skersmuo 165 centimetrų. Tiek mažus, tiek suaugusius pakerės naktinė ekskursija, kurios metu galima susipažinti su dangaus kūnais, išvysti žvaigždynus ar krentančias žvaigždes. Tiesa, observatorijoje yra įdomi planetų, žvaigždžių spiečių ir galaktikų fotografijų paroda.
Molėtų astronomijos observatorija

Etnokosmologijos muziejus. Tai yra pirmasis ir vienintelis kosminės erdvės muziejus, jame yra saugoma informacija apie dangaus kūnus. Muziejuje organizuojamos dieninės ir naktinės ekskursijos. Požeminėje muziejaus patalpoje pamatysite fotografijas, kuriose – kosminės erdvės. Vėliau galite pakilti į 32 metrų aukščio bokštą, nuo kurio stebėsite naktinį dangų. Nepamirškite į ekskursijas užsiregistruoti iš anksto. Muziejaus lauke yra įspūdinga įvairių formų akmenų ekspozicija.