Niekas nežino, kas pastatė Stounhendžą ir kodėl tai padarė, tačiau mes žinome, kas pastatė Karhendžą (menininkas Jimas Reindersas ir jo šeima) ir kodėl tai padarė (norėdamas pagerbti savo tėvą ir todėl, kad tai puiki idėja).

Stounendžo kopijai panaudoti 38 klasikiniai automobiliai, visi jie nudažyti pilkai į sudėti laikantis originalo proporcijų. Karhendžas (angl. Carhenge) pristatytas 1987 metais per vasaros saulėgrįžą. Nuo to laiko šioje vietoje atsirado daugiau automobilių skulptūrų, tarp jų ir „Reinders' Ford Seasons“, kurį įkvėpė kompozitoriaus Antonio Vivaldi kūrinys „Keturi metų laikai“ (angl. „Four Seasons“).

Stoundehnžą atkartoti mėginantis Karhendžas pastatytas iš naudotų automobilių, trijų apskritimu stovinčių trilitų (senovinis akmeninis paminklas, kurį sudaro du vertikalūs ir vienas ant jų viršaus horizontaliai uždėtas akmuo, red.), čia yra ir Kulno akmuo, ir Skerdynių akmuo. Visa tai priklauso „Meniniam automobilių rezervatui“ (angl. „Car Art Preserve“), kurio skulptūros pagamintos iš automobilių ir jų dalių.

Karhendžas įsikūręs į šiaurę nuo Alajanso, Nebraskos valstijoje. Karhendžas padarytas iš vintažinių amerikietiškų automobilių, dažytų pilkai, kad primintų legendinį Stounhendžą. Jimas Reindersas pastatė jį kaip paminklą tėvui.