Dvi minutės –  atrodytų, tokia trumpa laiko trukmė. Tačiau tiems, kurie nusprendžia išbandyti vieną keisčiausių pramogų Palangoje, tampa tikra amžinybe.

Didysis prizas – Iphone 5 telefonas

Būtent tiek laiko turėsite iškabėti rankomis ant horizontalaus skersinio, jeigu norėsite gauti prizą. Tiesa, jų sąrašas nėra ilgas: kiniškas laikrodis, šveicariškas peiliukas, vitaminai ir dar kelios smulkmenos. Jeigu pageidaujate geriausio laimėjimo  – Iphone 5 mobiliojo telefono, teks pasistengti labiau ir iškabėti dvi su puse minutės. Už tokią pramogą: pakabėti ir išbandyti jėgas reikės sumokėti tris eurus.

Minėtas didysis prizas, tiksliau jo dėžutė yra pritvirtinta prie vieno iš vertikalaus vamzdžio, ir kaip buvo pastėbėta, tikrai traukia kitų akį. Tačiau, tokio prizo paprastai nori vyrų antrosios pusės, jiems patiems tokia pramoga yra tikras azartas ir ištvermės išbandymas.

„Jau trečią kartą šiandien bandysiu, esu azartiškas žmogus, nesvarbu, kiek teks išleisti pinigų, bet aš tikrai iškabėsiu tas dvi minutes ir kiti galės man ploti", –  perpasaulį.lt sakė pilnametis Giedrius iš Kauno.

Per dvi valandas jis pabandė kabėti tris kartus, pirmąjį kartą iškabėjo 1.16 minutės, antrąjį  – 46 sekundes, trečiajį  – 32. Toks prastėjantis rezultatas nesumažino jaunuolio noro pabandyti dar kartą. Tiesa, tokių kaip jis buvo daug, pabandę kartą jie užsidega noru pabandyti dar ir dar kartą. Būtina paminėti, kad juos motyvuoja ir tai, kad beveik visada juos stebi nemaža minia, kurie ir šūksniais palaiko, ploja ar tiesiog stebi laikrodį, kiek bandantiesiems dar liko kabėti.

Pramoga Palangoje

Leidžia pabandyti

Pramogos pardavėjas pasakojo, kad šią idėją pirmą kartą pastebėjo prieš dvejus metus Gruzijoje, tad, kartu su sūnumi pasidaręs priemones, metalines konstrukcijas tą nusprendė pasiūlyti lietuviams.

„Tikrai yra žmonių, kurie iškaba, tai tikrai įmanoma", – sakė vyras.

Pasak jo, visi norintys gali pabandyti pakabėti, tiesa, nemokamo bandymo trukmė vos trys sekundės. Pramogos autorius yra parengęs ir pateikęs taisykles:

1. Kabėti galima užsikabinus už horizontalaus vamzdžio, abiejų rankų pirštais ir delnais, nukreiptais link arba savęs.
2. Kabėjimo metu leidžiama prisitraukti prie vamzdžio, pasitaisyti rankų padėtį, tačiau nepažeidžiant kitų taisyklių.
3. Vamzdį galima suimti norimame plotyje.
4. Kabant draudžiama liesti žemę arba kitas konstrukcijos dalis jokiomis kūno dalimis, išskyrus delnus ir pirštus.
5. Draudžiama rankas kryžiuoti, ant vamzdžio užmesti alkūnes, kaboti konstrukciją liečiant kojomis.
6. Kabėjimo metu žmogus turi visą laiką būti vertikalioje padėtyje. Delnai jokiu metu negali būti žemiau krūtinės.
7. Aplinkiniams negalima kabančiojo palaikyti.
8. Kabant draudžiama naudotis jokiomis kabėjimą palenvinančiomis priemonėmis (klijai, virvės, kabliai ir t.t.)
9. Prieš kabant klientas gali vamzdį ir rankas nusivalyti rankšluosčiu, nusisausinti kreida, galima užsimauti pateiktas pirštines.
10. Vienu metu ant vamzdžio gali kabėti vienas žmogus.
11. Laimėję asmenys prizą atsiima tik pirmą kartą - kitus kartus net ir iškabėjus reikiamą laiką prizai nebesuteikiami.
12. Atrakciono prižiūrėtojas turi teisę neleisti kyboti savo pasirinktiems asmenis be tolesnių paaiškinimų.

Treneris: išsilaikyti beveik neįmanoma

Trenerio Andriaus Česnausko teigimu, žmonėms yra sunku iškabėti, nes tai nėra standartinis skersinis: jis yra storesnis ir sukasi aplink savo ašį. Tokiu būdu kabėjimas ilgesnį laiko tarpą tampa labai sunkus išbandymas.

„Jeigu jis nesisuktų, būtų gerokai paprasčiau. Kada žmogus pasikabina ant pirštų, galima sakyti, kad būtent jie ir laiko visą žmogaus svorį, o jie paprastai nebūna tokie stiprūs, kad tiek laiko išlaikytų žmogaus svorį“, – perpasaulį.lt sakė treneris.

A. Česnauskas pasakojo, kad paprastai žmogus iškaba apie 40 sekundžių ar minutę. Tą padaryti lengviau yra vaikams, nes jie neturi viršsvorio arba laipiotojams uolomis. Pasak pašnekovo, tokių žmonės yra pakankamai lengvi, rankos ir pirštų sukibimas yra labai stiprūs, tokie žmonės gali pakankamai ilgai iškabėti ir ant vienos rankos.

„Šiaip žmonių dilbio raumenys yra naudojami pakankamai retai, daugiausia kasdienio krūvio gauna nešant pilnus prekių maišus iš parduotuvės, tad jie nebūna stiprūs“,  – sakė treneris.

Treneris minėjo, kad iškabėti ant skersinio lengviau yra tiems, kurių svoris mažas, plaštaka didesnė ir pirštai ilgesni.

„Išsilaikyti tiek laiko praktiškai neįmanoma, jei dar skersinis nesisuktų, gal daugiau kam pavyktų, tad dėl to ir dovanoja iphonus“, – atsisveikindamas kalbėjo treneris.