Veikiausiai kiekvienas pasakytų, kad populiariausia nemokama pramoga pajūrio poilsiautojams yra jūra – juk pirmiausia dėl jos svečiai iš visos Lietuvos, o taip pat – ir iš užsienio, važiuoja į Palangą. neišlaidaujant.

Vaikų parkas. Šeimoms draugiška Palanga kasmet sulaukia vis daugiau šeimų su mažyliais. Ir tai nestebina – jaunus tėvus šis kurortas vilioja ne tik jūra ir smėlėtais paplūdimiais, bet ir grynu pušyno oru bei švelniu klimatu. Be to, vaikams Palangoje – apstu pramogų, tarp kurių – ir nemokamos.
Pramogos Palangoje

Kad mažieji Palangoje nenuobodžiautų, būtinai nuveskite juos į Naglio al. bei Šermukšnių g. sankirtoje, visai šalia jūros, įkurtą Vaikų parką – tikrą džiaugsmo oazę mažiesiems. Čia įrengti įvairaus amžiaus vaikams skirti spalvingi įrenginiai – žaismingos laipynės bei čiuožyklos, sportuoti skatinančios karuselės, netradicinės supynės bei smėlio dėžės – tikrai nepalieka abejingų.
Kad vaikams pramogauti būtų saugu, teritorija aplink įrenginius išpilta smėliu, o pats Vaikų parkas aptvertas. Tėvų patogumui įrengti suolai, čia veikia nemokamas belaidis internetas.

Birutės parke - reginiai ir renginiai. Ramybe ir nuostabia žaluma užburia vienas iš gražiausių Rytų Europoje parkų Birutės parkas. Tai – puiki vieta pailsėti tiek jaunoms šeimoms su mažyliais, tiek ir vyresnio amžiaus atostogautojams.

Parko lankytojus sužavi čia augantys augalai, gausūs gėlynai, išpuoselėti tvenkinukai su juos plaukiojančiomis gulbėmis, prie grafų Tiškevičių rūmų nuostabų aromatą skleidžiantis rožynas, Lietuvos istoriją kuždantis Birutės kalnas.

Didelio dėmesio sulaukia ir prie parko administracijos pastato įrengta oranžerija bei poilsio erdvė tiek vaikams, tiek ir suaugusiems – vyresnieji gali pasigrožėti čia įrengtais gėlynais, o mažųjų dėmesį tikrai patraukia ne tik vaikams skirti žaidimų įrenginiai, bet ir aptvaruose gyvenantys gyvūnai – triušiai, ožkos, avys, dekoratyvinės vištos, povai ir kiti. Tiesa, įėjimas į šią parko erdvę kainuos 60 centų. Vaikams iki 10 metų ir senjorams – nemokamas.

Užburianti istorija. Birutės parkas lankytojus sužavi ne tik savo grožiu, bet ir netikėtu kurorto istorijos dvelksmu – kiekvieną vasaros ketvirtadienį čia galima netikėtai sutikti ramiai vaikštančius personažus, įkūnijančius praėjusiame amžiuje Palangoje gyvenusius grafus Tiškevičius bei jų svečius. Ši atrakcija itin vertinama Palangos gyventojų ir svečių.

Poilsį Palangoje bei pasivaikščiojimus po Birutės parką neabejotinai praturtins ir pučiamųjų muzika – visą vasarą ketvirtadieniais, penktadieniais ir šeštadieniais nuo 18.30 val. Birutės parkas vilioja nemokamais pučiamųjų muzikos koncertais parko rotondoje. „Dūdų vasara“ – taip vadinasi koncertų ciklas, kurį kiekvieną vasarą klausytojams pristato profesionalus Palangos orkestras. Koncertai trunka maždaug pusvalandį, o dėl jaukios, neįpareigojančios aplinkos bei puikios muzikos juos labai pamėgo ne tik vyresnio amžiaus klausytojai, bet ir jaunos šeimos su mažyliais.

Sakralinė muzika bažnyčiose. Palangoje organizuojama ir kitų aukšto lygio nemokamų kultūrinių renginių. Vienas iš jų – šiuo metu kurorte vykstantis klasikinės muzikos festivalis „Ave Maria“. Nemokami sakralinės muzikos koncertai Palangos ir Šventosios bažnyčiose – viena iš sudėtinių šio festivalio dalių.

Po bažnyčių skliautais koncertuoja tokie žinomi atlikėjai ir kolektyvai, kaip ansamblis „Musica humana“ (vadovas Algirdas Vizgirda), valstybinis choras „Vilnius“ (vadovas ir dirigentas Artūras Dambrauskas), Palangos orkestras (vadovas Vygantas Rekašius), dainininkai Asta Krikščiūnaitė, Laima Jonutytė, Rita Novikaitė, Monta Martinsonė (Latvija), Audrius Rubežius, Ignas Misiūra, Steinas Skjervoldas, Tomas Povilionis ir kt.

Klausytojų pamėgtuose vargonų muzikos koncertuose, pavadintuose „Vargonų sakmės“, bus galima išgirsti atlikėją iš Lenkijos Józefą Kotowiczių, ilgametę Rygos Domo katedros vargonininkę Larisą Bulavą, Šventosios bažnyčioje – Dalią Jatautaitę.
Festivalis „Ave Maria“ Palangoje vyksta liepos 25 – rugpjūčio 15 dienomis.

Įdomios parodos. Meno mėgėjai kviečiami apsilankyti ir terasoje „Kablys: Jūra. Kultūra“. Čia jau antrą vasarą vyksta festivalis, jungiantis daugybę meninių renginių. Žiūrovai gali nemokamai pasimėgauti atviroje erdvėje vykstančiais koncertais, pasigrožėti parodomis.

Į nemokamas parodas bei literatūrinius susitikimus nuolat kviečia ir miesto centre įsikūrusi Palangos viešoji biblioteka. Čia lankytojų laukia galimybė ne tik išplėsti savo akiratį, bet ir pabendrauti su įdomiais žmonėmis.

Skulptūrų parkas. Verta pasivaikščioti ir po mieste centre, Vytauto ir J. Simpsono gatvių sankirtoje įkurtą Skulptūrų parką – čia galima pasigėrėti 28 žinomų menininkų sukurtomis skulptūromis, kurias Palangai perdavė Lietuvos dailės muziejus.
Čia pat galima pasimėgauti ir jau ne pirmus metus Palangoje rengiamu projektu „I Love Palanga“. Tai – kultūrinis veiksmas jaukiausioje Palangos pievoje. „Ant padėklo“ vyksta muzikiniai susitikimai, kūrybinės ir kulinarinės dirbtuvės, parodos, lauko ir stalo žaidimai, biblioteka ir kinas po atviru dangumi.

Gintaro apdirbimo dirbtuvės. Norintieji daugiau veiklos laukiami visai šalia Birutės parko įsikūrusiose Gintaro apdirbimo dirbtuvėse. Čia galima pamatyti, kaip meistrai apdirba vadinamąjį Lietuvos auksą.

Smalsiausieji čia turi galimybę ne tik stebėti gintaro apdirbimo meistrų darbą, bet ir patys pamėginti sėsti prie tekinimo staklių bei išmėginti savo sugebėjimus.
Muzikuojantis fontanas

Šios vasaros naujovė – muzikuojantis fontanas Jūratės gatvėje – nepalieka abejingų. Juo pasigrožėti kasdien renkasi tiek vyresni pramogautojai, tiek ir vaikai.
Muzikos, šviesos ir vandens šokiu stebinantis fontanas netruko išpopuliarėti. Patinkančią melodiją galima pasirinkti sms žinute, kuri kainuoja 3 eurus. Tačiau pasigrožėti puikiu reginiu galima net ir neturint pinigų – nemokamą pusvalandžio trukmės „pasirodymą“ fontanas kasdien surengia 22 val. Nemokamas šviesos, vandens ir muzikos šokis praeivius nustebina ir dieną – po vieną kūrinį fontanas „sušoka“ kas dvi valandas.

Belaukdami muzikuojančio fontano pasirodymo, galite naudotis šioje aikštėje veikiančia nemokama bevielio interneto prieiga.

Dviračių takai. Vykstantieji atostogų į Palangą, raginami nepamiršti ir dviračio – mindami pedalus vienu iš keleto Palangoje įrengtų dviračių takų, besidriekiančiu per pušyną bei šalia jūros, aktyvaus poilsio mėgėjai pajunta tikrą malonumą. Juo labiau kad pakeliui, pušynų properšose galima išvysti jūrą.
Pramogos Palangoje

Mindami pedalus, dviratininkai per trumpą laiką apvažiuoja gražiausius Palangos objektus, o karti ir pasimėgauja jūros bei pušynų teikiama ramybe.
„Labrytys“

Norintieji pasportuoti itin teigiamai vertina ir pušynu palei jūrą besidriekiantį sveikatingumo taką „Labrytys“. Čia galima ne tik bėgioti 6 kilometrų ilgio sužiedintu taku, bet ir pasimankštinti venoje iš penkių aktyvaus poilsio zonų su lauko treniruokliais. Aktyvaus poilsio mėgėjų patogumui „Labryčio“ take įrengti ir stovai dviračiams, suolai bei šiukšlių dėžės.
Sporto užsiėmimai rengiami ir Birutės parko rotondoje, taip pat – pajūryje.

Nemokamos ekskursijos. Norinčius labiau pažinti Palangą kurorto Turizmo informacijos centras kiekvieną trečiadienį 17 val. kviečia į nemokamas ekskursijas po miestą. Maždaug valandos trukmės pasivaikščiojimų su gidu metu ekskursijos dalyviai supažindinami su kurorto istorija, žymiausiais objektais, lankytinomis vietomis.

Mėgstantys savarankiškai susipažinti su vietos įžymybėmis Palangoje taip pat nenusivils – kurortas kviečia ir į interaktyvų pažintinį turą po Palangą, pavadintą „Tiškevičių bulvaras“. Šio turo metu jūsų gidu taps pramogautojų turimas išmanusis telefonas su internetu.

Interaktyvus pažintinis turas „Tiškevičių bulvaras“ atveria nuostabios grafų Tiškevičių epochos nekilnojamojo kultūros paveldo ir gyvenimo būdo ženklus Palangoje. 20-ies objektų maršrutas istorinėje Palangos miesto dalyje, paįvairintas vaizdine, garsine bei grafine medžiaga, leidžia iš naujo įkvėpti Palangos kurorto įkūrėjų ir svarbiausių puoselėtojų dvasios bei to meto atmosferos.
Jūros tiltas

Ramybę ir pilnatvę pajusite vakare, jei nepatingėsite nueiti iki jūros tilto bei čia palydėti į Baltijos bangas besileidžiančią saulę. Ne veltui ši vakarinė tradicija gyvuoja jau daugelį metų ir tapo neatsiejama daugelio pramogautojų vakaro Palangoje dalis. Nuo tilto atsiveria puikus vaizdas į kopas, gelsvą paplūdimį ir beribius jūros tolius.
Kad norintieji palydėti saulę pajūryje jaustųsi kuo patogiau, specialiai jiems jūros tilto prieigose esančioje aikštelėje įrengti poilsiui skirti suoliukai.