Į šį daugiau negu 11 000 tūkstančių gyventojų turintį miestą plūstą visi, kurie nori išvysti, prisiliesti ir fotografijose įsiamžinti šalia neįprastos architektūros namų, vadinamų trulių (trulli).

Jie išsiskiria stogais, kurie yra iš kūginių akmeninių plytelių. Tokius namus vietiniai statė sąmoningai, kad prireikus, juos būtų paprasta išardyti. Tą jie darydavo dėl mokesčių už būstą, kurie XVI amžiuje buvo renkami karaliaus įsakymu. Minėtų namukų statyba būdavo paprasta: gyventojai juos statydavo iš kalkakmenio gabalų. Tad, juos būdavo ypač paprasta išardyti ir išvengti mokesčio, kai atsakingi asmenys lankydavo mieste ir rinkdavo pinigus. Po tokių asmenų vizitų, gyventojai nieko nelaukę vėl pasistatydavo trulių namus.

Kai kurie pasakų ar nykštukų namus primenantys pastatai ant stogo turi įvairius mitologinius simbolius. Jie byloja apsaugą: nuo nelaimių ar blogų žmonių akių. Kiti viliasi, kad minėtieji ženklai pritrauks meilę, turtus ar sėkmę.

Labiausiai lankytina miesto vieta vad. Rione Monti, tai šlaitas, nuo kurio atsiveria visas miestelio centras su trolių namų bokštais. Po jos paprastai turistai  traukia į vietos muziejus ar vietinių gyventojų organizuojamas maisto degustacijas. Pastarosios neįsivaizduojamos be vietinio vyno ar likerio, kurių skuba paragauti kone visi turistai.

Ar esate šiame pasakų mieste buvę ir jūs? Kokie įspūdžiai, ar nepasiklydote painiose, bet ypač jaukiose gatvelėse?