Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi! Taip pat skaitykite Perpasauli.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „Android“.

„Secret Garden Party“, Kembridžšyras

Liepos 23-26
secretgardenparty.com
Savaitgalio kaina suaugusiam – 185 svarai (255 EUR)

Ežere plūduriuojanti pagodos formos scena ir slaptas saulėgrąžų laukas, į kurį patenkama iš tualeto – šį festivalį geriausiai apibūdintų žodžiai „grožis“ ir „ekscentriškumas“. Festivalio, kuris organizuojamas Kembridžšyre, metu skamba įvairi muzika – house, drum‘n‘bass, regio ir dubstep mišinys.

Kasmet festivalio tema skiriasi – pavyzdžiui, pernai tai buvo „Geltonų plytų kelias“. Ežero viduryje stūksojo įspūdingas „smaragdų miesto“ statinys, kuris vėliau, per fejerverkų šou buvo sudegintas.

„Green Man“, Velsas

rugpjūčio 20-23
greenman.net
Bilietas trims dienoms 165 svarai (apytikriai 230 EUR)

Šį folk muzikos festivalį, vykstantį aksominėse Velso kalvose, pagyvins elektroninė muzika – šiemet čia gros „Hot Chip“ ir „St Vincent“. Taip pat čia pasirodys Courtney Barnett, „Father John Misty“ ir „Sun Ra Arkestra“, tad festivalis bus vienas iš įdomiausių renginių Didžiojoje Britanijoje, o gal ir visoje Europoje.

Čia veiks 24 val. kino teatras, bus masažo palapinės, mokslinis sodas, veiks velsietiško alaus ir sidro festivalis – gėrimus galėsite gurkšnoti sėdėdami ant samanų ir grožėdamiesi nuostabiu gamtovaizdžiu. Rugpjūtį prognozuojamas geras oras, be to, netoliese yra Brekono Bikonso nacionalinis parkas, tad ko gero nebloga mintis būtų atvykti savaitę iki festivalio ir pailsėti prie vietos krioklių.

„Mandrea Festival“, Italija

liepos 30 – rugpjūčio 2
en.mandreafestival.com
Trijų dienų bilietas: nuo 60 EUR

Riva del Garda
Ant uolos kyšulio virš Gardos ežero rengiamas „Mandrea“ festivalis, kuris pernai vadinosi „Mandstock“, yra laisvo pobūdžio, regio ritmų persunktas subuvimas. Pagrindinė scena įrengta žole apaugusioje dauboje, aplink sceną galima rasti tradicinių palapinių-arbatinių ir prekystalių su papuošalais iš karoliukų, bet gali nustebinti ir netikėti radiniai – ant akmens kepama pica, barai, kurių specializacija – „Aperol Spritz“ kokteiliai ir – o Dieve – gera kava.

Na, nepamirškime, kad tai Italija. Šokių scenoje daug techno muzikos, o mažytė miško scena, žybsinti pro šakas, pernai buvo kuruojama „The Harrison pub“ – Londono baro, kuriame daugiausiai groja folk muzika. Vaikams dieną siūlomas laipiojimas uolomis ir cirko akrobatika, be to, vos už pusvalandžio kelio automobiliu yra įspūdingas paplūdimys prie šiaurinės ežero dalies esančioje spalvingoje Rivoje.

„Bestival“, Vaito sala

rugsėjo 10-13
bestival.net
Trijų dienų bilietas 195 svarai (apytikriai 270 EUR)

Bestival
Didžėjaus Rob da Bank kūdikis – šis festivalis, rengiamas viduryje Vaito salos, žavi slaptomis scenomis, supančiais miškais ir nenutrūkstamais šokiais. Šis festivalis remia vietinį verslą, maistas čia vegetariškas. Dalyvių sudėtis įspūdinga – pavyzdžiui, DJ EZ, „Outkast“ ir Eltonas Johnas.

Atvykite į salą keturioms dienoms, pasiruoškite netikėtiems siurprizams, bet nepamirškite ir puošnios suknelės. Pernai dangus virš festivalio buvo papuoštas didžiausiu pasaulyje disko rutuliu. Jei jums patinka „Summer of Love“ atmosfera, šių metų „Bestival“ jus tikrai sužavės.

Šeimoms

„Somersault“, Devonas

liepos 23-27
somersaultfestival.com
savaitgalio bilietas 125 svarai (apytikriai 173 EUR)

„Somersault“ festivalis turi visus klasikinių britiškų vasaros atostogų atributus: nuo Devono vietovės (netoli Barnstaplo) iki vandens sporto energingiems vaikams, organizuotų žaidimų, vakarėlių sode ir cirko. Šefai iš „Fifteen Cornwall“ ir „River Cottage“ ant laužo gamins vaišes, o kalbant apie muziką, ji atrinkta tikrai kruopščiai: gros tokie atlikėjai ir grupės kaip „Bombay Bicycle“, „Club“, „Honeyblood“ ir Jimmy Cliff.

„Camp Bestival“, Dorsetas

liepos 30-rugpjūčio 2
campbestival.net
Savaitgalio bilietas suaugusiam 195 svarai (270 EUR)

Šis renginys, kurį kuruoja DJ Rob da Bank, kasmet yra vis geresnis. Mažiesiems rodomos komedijos ir spektakliai, skaitomi eilėraščiai. Tėveliams bus įdomu sužinoti, kad Davidas Rodiganas neseniai paskelbtas nuolatiniu dalyviu. Kartu su juo susirinkusiuosius bandys išjudinti „Underworld“, „Kaiser Chiefs“ ir „Buzzcocks“.

„Just So Festival“, Češyras

rugpjūčio 21-23
justsofestival.org.uk
Savaitgalio bilietas suaugusiam 110 svarų (apytikriai 152 EUR)

Stebuklingas teatras ir menai yra pagrindinis šio naujo, bet jau gana solidaus festivalio akcentas. Šeimos gali rinktis, prie kokios gyvūnų genties prisijunti, gali mušti būgnus triukšmingame karnavale, gali susėsti miške aplink laužą ir klausytis istorijų, susipažinti su Grufu ir apsilankyti keistenybių parduotuvėje arba – dar keisčiau – Keistenybių muziejuje.

Prie jūros

„Croatia Rocks“, Kroatija 

liepos 19-23
croatiarocks.com
Penkių dienų bilietas nuo 119 svarų (apytikriai 165 EUR)

Pago sala žinoma dėl dviejų dalykų – sūraus avių pieno sūrio ir vasaros paplūdimio klubų. Tikimasi, kad šis pirmą sykį rengiamas festivalis, giminingas festivaliui „Ibiza Rocks“, taps sėkmingas ir Adrijos pakrantėje. Organizatoriai žada gerų didžėjų, vakarėlius laivuose ir šokius Zrce paplūdimio seklumose, skambant „Jungle“, „Kwabs“, „Years & Years“ ir „Zane Lowe“ muzikai.

„Garden“, Kroatija

liepos 1-8
thegardenfestival.eu
Savaitės bilietas apytikriai 166 EUR

„Garden“ yra originalus Kroatijos elektroninės muzikos festivalis, šiemet jis bus rengiamas dešimtąjį, paskutinį kartą. Tarp garsiausių dalyvių – „Eats Everything“, „Seth Troxler“, Bonobo ir Crazy P.

Vyks vakarėliai laive, o naktiniame klube „Barbarella’s“ bus surengtos išleistuvės, skelbiančios „eros pabaigą“. Jei pavargsite nuo akmenukais nusėtų paplūdimių, galite aplankyti netoliese esantį Zadarą – vieną seniausių Europos miestų.

Mieste

„Rock en Seine“, Paryžius 

rugpjūčio 28-30
rockenseine.com
Trijų dienų bilietas: nuo 120 EUR

Atvykus į praktiškai bet kurį Europos muzikos festivalį, paprastai tenka kovoti dėl vietos palapinei, kuri nebūtų ant šlaito arba už kelių metrų nuo nuolat perpildyto tualeto.

O štai prancūzai viską organizuoja kiek kitaip. Į „Rock en Seine“ atvykę melomanai rikiuojasi eilėje, kol festivalio personalo atstovas su ryškiu, iš minios išsiskiriančiu švarku, kiekvienam nurodo konkrečią, tvarkingai baltais dažais pažymėtą vietą palapinei statyti.

Festivalis, kuris šiemet bus rengiamas jau 13-ą kartą, skiriasi ne tik apgyvendinimo organizavimu.

Jis rengiamas vakariniame Paryžiaus priemiestyje esančiame Sent Klodo nacionaliniame parke (Domaine National de Saint-Cloud), todėl visiškai neprimena įprasto muzikos festivalio vaizdo – dulkėto ar dumblino lauko. Nors kadaise čia stūksojusios pilies nebėra – ji buvo sugriauta per Prancūzijos-Prūsijos karą, išliko ją supantys nuostabūs sodai su fontanais, statulomis ir medžiais apaugusiais takais, kur galima pasivaikščioti laukiant mėgstamų grupių pasirodymo.

Stovyklavietė įrengta aukštumoje, netoli nuo vietos,, vadinamos „La Laterne“, iš kurios atsiveria vienas iš įspūdingiausių Paryžiaus vaizdų – su žymiuoju Eifelio bokštu.

Festivalis palyginus nedidelis (dauguma jo lankytojų turi išankstinius bilietus visoms dienoms) ir yra daug civilizuotesnis, nei kiti festivaliai – su dušais, kava ir raguoliais pusryčiams bei panašiomis prancūziškomis subtilybėmis.

Penkiose festivalio scenose skamba ne vien rokas, kaip galima būtų pagalvoti iš pavadinimo. Šių metų šviesuliai – „The Libertines“, „Chemical Brothers“ ir meksikiečių duetas „Rodrigo y Gabriella“.
Be to, grupių pasirodymai kasdien prasideda ne anksčiau 15 val., tad turėsite gražaus laiko apžiūrėti Paryžių.

Tai vienas iš didžiausių festivalio privalumų – šokite į metro ir kiek daugiau nei už valandos galėsite pietums valgyti kokį prancūziškos virtuvės šedevrą. Tai tikrai geriau, nei laukti eilėje prie furgono su per brangiais mėsainiais.