Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi! Taip pat skaitykite Perpasauli.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „Android“.

Žalvario parkas

Molėtų krašte, maloniai pavargę po dviračių žygio „Žalvario parke“ (www.fiesta.lt) tikėjomės ramaus poilsio ir įprastos edukacinės programos. Tačiau mus sutiko energingas parko vadovas ir užkrėtė teigiama emocija. Nepastebimai buvom įtraukti į linksmus netradicinius žaidimus: „policininko lazdelė“, lygintuvų kerlingas, sumo, penkiavietės slidės, neįprastos orientacinės varžybos, kliūčių ruožas ir t. t.

Norintiems išties gerai praleisti laiką siūlome į poilsiavietę vykti su kuo gausesniu draugų būriu ir šviesia nuotaika. Šios vietos „arkliukas“ – netipinės aplinkos instaliacijos ir nestandartiniai žaidimai.

Jazz Hotel

Planuodami keliones Lietuvoje dažnai žvalgomės į nuo turistų pamėgtų vietų nutolusias poilsiavietes. Visai arti sostinės (25 km) atradome „Jazz Hotel“ (www.jazzhotel.lt). Šioje sodyboje mus užvaldė poilsio džiazas, kurio dominuojanti nata buvo autentiška dūminė pirtis. Jos nepageidavę klubo nariai romantiškai leido vakarą ant ežero kranto stebėdami saulėlydį.

Sigitos sodyba

Žygio „Zarasų krašto malūnai“ metu ilsėjomės prie Vasakno ežero. Sodybos šeimininkų šiltumas pekerėjo visus dviratininkus, pasijutome atvykę tarsi pas gerus draugus, kurie rūpinosi visos viešnagės metu. Šios sodybos išskirtinumas – tai šeimininkų rūpestingumas, geranoriškumas ir iki smulkmenų apgalvotas bei sukurtas aplinkos jaukumas. Per 40 keliautojų buvo apnakvydinti palapinėse arba namukuose.

Medaus slėnis

Pats sodybos pavadinimas (www.medaus-slenis.lt) rodo, kad vietovė ir žmonės susiję su bitėmis. Savininkų atsidavimas ir meilė savo hobiui paskatino ne vieną pakeisti požiūrį į medų, buvom supažindinti su jo rūšimis, gaminiais, ragavome.

Gamtos grožis, poilsiavietės didumas ir lokacija – šalia vingiuojantis Nemunas, nuo pat Jurbarko iki Raudonės nutiestas dviračių takas – keliautojams tinka ir vilioja sugrįžti. Šioje sodyboje yra galimybės norintiems aktyviai praleisti laiką, netoli Panemunės ir Raudonės pilys.

Špokinyčia

Sodyba yra Utenos raj. Paisetės kaime. Įsikūrusi miškų apsuptyje, ant vieno ilgiausių Lietuvos ežerų – Aiseto kranto. Aplinkui driekiasi Labanoro giria, kurioje galima rasti ne tik miško gėrybių, bet ir partizanų kovų už Lietuvos laisvę pėdsakų.

„Špokinyčia“ LKA keliautojų klubą yra priglaudusi du kartus – 2012 m. ankstyvą pavasarį ir 2013 m. pačiame vidurvasaryje. Sodyboje galima pramogauti krepšinio ir tinklinio aikštelėse, pirtyje, irstytis valtimis, minti vandens dviračius.

Galima savaeigiu vandens plaustu su pavėsine persikelti į kitą ežero pusę arba plaukti išilgai, grožintis nuostabia gamta (ežero ilgis apie 16 km). Šeimininkas labai nuoširdus, dosnus ir rūpestingas.

LKA keliautojų klubas prisimena šias sodybas su labai šiltais ir džiaugsmingais įspūdžiais.