Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi! Taip pat skaitykite Perpasauli.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „Android“.

Kelio pradžia būtų Niujorke, jis eitų per Pensilvaniją, Ohają, pro Mičigano ežerą Indianoje, pro Čikagą, Mineapolį, Šiaurinę Dakotą, pasiektų Kalgarį, Kanados Albertos provinciją, Britų Kolumbiją, Jukoną ir galiausiai – Aliaską. Jei važiuotumėte iki čia, užtruktumėte maždaug tris dienas.

Na o Aliaskoje prasidėtų projekte minėto greitkelio tiesimas. Greitkelis per Aliaską būtų apie 836 km ilgio – maždaug 8 valandos kelio. Paskui pravažiuotumėte pro 88,5 km ilgio tunelį ir pasiektumėte Rusiją. O čia prasidėtų tikrosios linksmybės, nes ilgiausia kelio atkarpa eis per Rusiją. Juk Rusija –  ne tik didžiausia pagal plotą, tačiau ir ilgiausia pasaulio šalis, ji nusidriekusi apie 9 977 km.

Visos kitos Europos šalys trumpesnės už Rusiją, beliktų nuvažiuoti 2 414 km. Per dieną pervažiuotumėte pro Baltarusiją, Lenkiją, Vokietiją, Olandiją, Belgiją, Prancūziją ir pasiektumėte Lamanšo sąsiaurį, esantį Prancūzijos tolimiausiame šiaurės vakarų taške. Galiausiai atsidurtumėte Londone. Visą ši 20 147 km ilgio kelionė truktų maždaug devynias dienas, jei neskaičiuotumėte sustojimų gražiose, lankytinose vietose.

Projektas atsieitų trilijonus dolerių. Na o Rusiją vilioja perspektyva turėti didžiulį greitkelį, kuris Azijinę šalies dalį susietų su Amerika.