Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi! Taip pat skaitykite Perpasauli.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „Android“.

Savaitgalio poilsiui pasirinkome Druskininkus - daugumai puikiai žinomą kurortinį miestą, kuriame tikrai yra ką veikti, tačiau neplanuotai nutarėme aplankyti apylinkes, tiksliau, pažiūrėti, kur plukdo būrius turistų Nemunu - kas ta Liškiava. Taigi, Liškiava, į kurią kasdien, išskyrus pirmadienį, vyksta 3 valandų ekskursijos laivu – itin gražus kaimelis kairiajame Nemuno krante (kadaise buvęs miesteliu).

Įdomu, kad istorikas Teodoras Narbutas kaimo vardą sieja su Z. Liškos asmenvardžiu. Tai jis esą Jogailos pavedimu nužudęs LDK Kestutį ir už šį juodą darbą gavęs žemių prie Nemuno.

Atvykus iš karto patraukia dėmesį ant Bažnyčios kalno įsikūrusi Liškiavos Švč. Trejybės bažnyčia ir dominikonų vienuolyno ansamblis - tai vėlyvojo baroko šedevras ir neginčijamai viena gražiausių Lietuvos bažnyčių. Tam, kad pajusti jos didingumą ir apylinkių grožį, reikia neabejotinai nuvykti pačiam.

Įdomu ir tai, kad čia ką veikti ras tie, kas domisi istorija, menu, kultūra - siūlomos pažintinės ekskursijos po XVII a. bažnyčią, susipažįstant su jos architektūra ir joje esančiomis meno vertybėmis; aplankant bažnyčioje esančius rūsius su išlikusiais XVIII a. vienuolių dominikonų palaikais bei įrengtą XVII - XX a. liturginio paveldo ekspoziciją.

Ir tie, kurie ieško vietos pailsėti ar švęsti. Nustebino, kad į Liškiavą svečiai kviečiami nebūtinai ekskursijai – čia siūloma nakvynė autentiškoje aplinkoje, galimybė surengti seminarą istorinėje vietoje, netgi teikiamos maitinimo paslaugos.

Smagu, kad tokioje istorinėje vietoje išvystytos nuomos paslaugos pobūviams, jubiliejams, krikštynoms, vaikų šventėms ir pan. Atsipalaiduoti kviečia netgi moderniai įrengta SPA erdvė – čia veikia pirtis ir baseinas. Nuvykome, apžiūrėjome, sužavėjo.