Tai buvo padaryta 1890 m. 3100 kvadratinių kilometrų teritorija su didžiuliais slėniais, laukinių gėlių pievomis, milžiniškomis sekvojomis ir kriokliais tapo teisėtai saugoma.

Praėjus daugiau nei šimtui metų, Josemitis vis dar yra vienas iš gražiausių brangakmenių Amerikos nacionalinių parkų sistemos karūnoje. Vasarą čia galima vaikščioti pėsčiomis, plaukti plaustais, žvejoti ir kopti į kalnus, žiemą kai kurie keliai ir takai yra uždaryti, užtat galima stebėti tylų peizažo grožį be lankytojų minių.

Spalio 1 d. bus minimos 125-osios parko metinės, ir numatoma nemažai renginių, tarp jų – ekskursijos su aktoriumi, vaidinančiu Galeną Clarką, kuris daug kartų tyrinėjo parką kartu su J. Muiru, ir padėjo suteikti jam saugomos teritorijos statusą.

Jei norite apsistoti nakčiai, nakvynę susirasite adresu yosemitepark.com/lodging. Joje siūlomi įvairūs variantai – nuo laikinų stovyklų iki prabangių viešbučių. Jei turite daugiau laiko, siūlome leistis Johno Muiro maršrutu, kuris driekiasi 340 km vaizdingomis vietovėmis Siera Nevados kalnuose.

Šis maršrutas yra dalis Ramiojo vandenyno gūbrio maršruto – 4265 km ilgio ruožo nuo Meksikos iki Kanados, kurio grožį ir pavojus atskleidė Holivudas šiemet jau pasirodžiusiame filme „Laukinė“. Šiame filme aktorė Reese Witherspoon vaidina Cheryl Strayed, savo motinos gedinčią, į problemų liūną įklimpusią moterį, kuri šiuo maršrutu viena nukeliauja 1770 km. Tikėtina, kad filmas įkvėps daugybę kelionių į dykras, nepaisant stambiu planu rodomų nutrintų, kruvinų ir pūslėtų pagrindinės veikėjos pėdų.

Uolėtųjų kalnų nacionalinis parkas Kolorado valstijoje šiemet švenčia šimto metų jubiliejų Ta proga lankytojų laukia daug renginių – nuo parodų ir diskusijų iki nemokamų ekskursijų su gidais.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)