Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi! Taip pat skaitykite Perpasauli.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „Android“.

Polonaruva

Šri Lankos didybė viduramžiais atsispindi Polonaruvoje – salos sostinėje viduramžiais. Senoviniame, kompaktiškame mieste Polonaruvoje yra 12-o amžiaus akmens skulptūrų ir Gal Vihara – trys didžiulės Budos statulos. Viena sėdi atsilošusi (13 m. aukščio), antra stovi, trečia sėdi. Statulos laikomos vienais švenčiausių paminklų Šri Lankoje. Dar yra rūmų griuvėsiai, įdomių bareljefų ant sienų ir frizų.

Kolombas

Šri Lankos sostinė Kolombas – modernus miestas su kokybiškais viešbučiais, restoranais, kavinėmis, parduotuvėmis ir visomis įmanomomis transporto priemonėmis. Kolonijine tvirtove buvusiame forte dabar įsikūrusios vyriausybinės institucijos, biurai. „Galle Face Green“ – promenada pajūryje, kur mėgėjai žaidžia kriketą. Į rytus nuo forto yra tradicinis turgus Pettah.
Aitvarų leidimas Kolombo paplūdimyje (Šri Lanka)

Kandis

Kandis buvo paskutinė Sinhalos karalių tvirtovė. Tai žavus miestas su didingais pastatais aplink dirbtinį ežerą kalvotoje vietovėje. Čia rugpjūtį vyksta ir didžiausia kasmetinė Šri Lankos šventė – Esala Perahera festivalis, dar vadinamas Mėnulio švente, į kurią iš visos šalies susirenk tūkstančiai žmonių, šventyklos kieme žengia drambliai. Garsiausia vieta Kandyje – Tooth šventykla su šventomis relikvijomis. Moterys pardavinėja lotoso žiedus maldininkams, aplink pastatą šokinėja beždžionės.

Nuwara Eliya

Vėsi kaimo vietovė – atgaiva nuo pakrantės karščio ir lygumų. Tarp žaliuojančių arbatos plantacijų esantis Nuwara Eliya – vienas gražiausių miestų kalvotoje Šri Lankos dalyje. Jį įkūrė arbatos augintojai britai. Šiame mieste – geriausi golfo laukai Šri Lankoje, taip yra įspūdingi Hakgal botanikos sodai.

Sigirija

Tai paslaptingi 5-o amžiaus karaliaus Kasyapos tvirtovės griuvėsiai, kurie yra unikaliausi iš visų Šri Lankos senovinių miestų. Nepatingėkite užlipti spiraliniais laiptais, kad pamatytumėte 1500 metų senumo freskas, nupieštas ant akmeninio iškyšulio maždaug 90 m aukštyje. Ši archeologinė vieta yra ir piligrimų kelionės tikslas Šri Lankoje, ji įtrukta į Pasaulio paveldo sąrašą.

Pinnawalos dramblių globos namai

Vienas iš populiariausių vietų Šri Lankoje – Pinawalos dramblių globos namai paliktiems ar vaikystėje likusiems našlaičiais drambliams. Čia mitinami ir maudomi apie 60 dramblių. Žmonėms labiausiai patinka stebėti, kaip drambliai maudosi upėje. Pinawala garsėja meile gyvūnams.