Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi! Taip pat skaitykite Perpasauli.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „Android“.

Šis modernios konstrukcijos apžvalgos bokštas iškilęs virš medžių viršūnių į 15 metrų aukštį. Statinio forma primena gėlės žiedą, jis pagamintas iš medžio ir metalo konstrukcijų.

Naujasis Jurakalnio apžvalgos bokštas stūkso netoliese Daubiškių kaimo. Jurakalnyje taip pat įrengtas pažintinis takas, kuris tęsiasi iki Simono Daukanto muziejaus. Netoli apžvalgos bokšto įrengta moderni automobilių stovėjimo aikštelė, kad lankytojams būtų patogu privažiuoti.

Ventos regioninio parko apžvalgos bokšto statytojai stengėsi, kad statinys kuo subtiliau įsikomponuoti į kraštovaizdį. Palypėjus laipteliais galima gėrėtis regioninio parko vertybėmis – Ventos upės vingiais, slėniais su retomis Lietuvoje natūraliomis pievomis, stačiais upės šlaitais su unikaliomis atodangomis.

Apžvalgos bokštas įrengtas įgyvendinant Europos Sąjungos struktūrinių fondų ir valstybės biudžeto lėšomis finansuojamą projektą ,,Saugomų teritorijų tvarkymas (II etapas)". Projektą inicijavo ir vykdė Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie Aplinkos ministerijos kartu su Ventos regioninio parko direkcija ir Akmenės rajono savivaldybės administracija.

Lietuvos nacionaliniuose ir regioniniuose parkuose ES lėšomis pastatyta trylika apžvalgos bokštų, dar trys statomi.