Dėl tos priežasties kelionių organizatoriaus „Boutique Travel“ vadovė Aja Rutkauskienė, ką tik grįžusi iš aukščiausio lygio turizmo srities profesionalų forumo slidinėjimo kurorte Davose (Šveicarija), kur buvo pristatytos naujausios slidinėjimo tendencijos, dalinasi įžvalgomis ir rekomendacijomis šiam sezonui.

Nauji potyriai saulėtekio ar mėnesienos trasoje

„Naują darbo ritmą slidinėjimo kurortams šiuo metu diktuoja ir besikeičiantis gyvenimo būdas“ – sako Aja Rutkauskienė. Sveikos gyvensenos šalininkai „vyturiai“ jau turi galimybę pasitikti saulę Alpių kurortuose Italijoje, Prancūzijoje, Šveicarijoje ar Austrijoje kai dar prieš metus ar dvejus šiuose kurortuose trasos buvo atidaromos tik 8 val ryto. Tuo tarpu ieškantiems nakties romantikos siūloma galimybė slidinėti mėgaujantis mėnesiena. Ruošiantis būsimam sezonui nemažai investuojama į naktinių trasų apšvietimą, jų saugumą ir patikimumą.

Adrenalino antplūdį siekiama praturtinti kultūrine patirtimi

„Iki šiol slidinėjimo entuziastams kurortuose pakako tiesiog ekstremalių pojūčių, gražios gamtos ir puikaus aptarnavimo. Tuo tarpu naujausios tendencijos rodo, kad auga krašto pažinimo, jo unikalumo atskleidimo slidinėjimo trasoje poreikis“ – sako kelionių ekspertė.

Todėl, kaip buvo tikinama Davose vykusiame slidinėjimo forume, nuo kitų metų jau keliuose slidinėjimo kurortuose Europoje galėsite pasirinkti slidinėjimą su vietiniu to regiono gyventoju, kuris padės jums atskleisti vietovės unikalumą, gastronomiją, kultūrą, kalnų grožį ir supažindins jus su išskirtinėmis to regiono vietomis. Slidinėjimo su vietiniu regiono gyventoju turas (angl. ski with a local) – naujai besiformuojanti paslaugų tendencija, kurią jau šį sezoną Šveicarijos kurortuose Davos ir St. Moritz galės išbandyti slidininkai, ieškantys naujos patirties.

Slidinėjimo kurortai sprendžia patirties monotoniškumo problemą jungdamiesi

„Patyrusiam slidininkui per įprastas 7 dienų atostogas dažnai pabosta slidinėti viename kurorte“ – savo patirtimi dalinasi daugiau nei 8 metus slidinėjimo keliones organizuojanti „Boutique travel“. „Todėl kurortai klientų patirties monotonijos problemą sprendžia apsijungdami – investuojama į infrastruktūrų jungimą ir modernizavimą bei bendro slidinėjimo paso, galiojančio keliuose kurortuose ar net keliose šalyse, sistemos vystymą“.

Lėtosios trasos senjorams ir segmentuoti kurortai

Įvertinant globalųjį visuomenės senėjimą, vis daugiau dėmesio skiriama saugumui ir komfortui. Pasak, Ajos Rutkauskienės, nuo to neatsilieka ir slidinėjimo kurortai. „Turbūt ne vienas esate patyręs nesaugumo jausmą, kai leidžiantis šlaitu, pro tave dideliu greičiu praskrieja slidininkas. Tai nėra malonu, nes pažeidžia esminį savisaugos instinktą. Todėl artimiausiems sezonams kurortai planuoja pasiūlyti atskiras lėtąsias trasas (angl slow ski), kurios skirtos senjorams, šeimoms su vaikais ar tiems kurie skuba lėtai“ pasakoja išskirtinių kelionių organizatorė.

Išskirtiniams žiemos sporto entuziastų poreikiams tenkinti plėtojami ir segmentuoti kurortai, todėl vis dažniau išgirstame apie kurortus, skirtus tik slidinėjimui snieglentėmis. „Tokie kurortai  turi savo specifinę infrastruktūrą ir dažniausiai yra skirti mados tendencijas sekančiai jaunajai kartai. Daug dėmesio skiriama renginių ir įvairiausių varžytuvių šios sporto šakos mėgėjams organizavimui. „Snieglenčių entuziastams rekomenduočiau tokius kurortus kaip Laax ar Flims“ – savo pastebėjimais dalijasi specialistė.

Vos po poros metų – žiemos malonumų garantija vasaros metu

„Mokslininkai kiekvienais metais pateikia vis įspūdingesnių dirbtinio sniego išradimų. Naujasis revoliucinis išradimas – netirpstantis sniegas bus pradėtas naudoti slidinėjimo kurortuose  vos už keleto metų“ – dalinasi naujausiomis žiniomis ką tik iš forumo grįžusi išskirtinių kelionių organizatorė. Ši nauja technologija leis prailginti slidinėjimo  sezono laiką ir garantuos žiemos malonumus ištisus metus.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)