Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi! Taip pat skaitykite Perpasauli.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „Android“.

Lėktuve galima atsikvėpti. Nusileidus nesitikėkite, kad jūsų vartai bus paruošti, vėl teks laukti kartu su dar 80 keleivių. Nelengva keliauti.

Na o keliauti per šventes dar sunkiau. Keliaujama, kad smagiai praleistume laiką su artimaisiais, bet dažnai kelionė trunka ilgiau nei bendravimas. Sėdėti automobilių kamščiuose ar įstrigti oro uoste – tikras košmaras.

Na bet yra dienos, kurios tikrai prasčiausios keliauti. Kada gi nepatartina patraukti į kelią? Pasiskaitykite, kokių dienų vengti.

1. Vasaros penktadieniai

Man šovė puiki mintis – penktadienį baikime darbą anksčiau, kad išvengtume kamščių. Puikus sumanymas, tik bėda, kad dauguma taip galvoja. Pentadienio popietę nuvažiuokite iki paplūdimio ir pamatysite daugiau automobilių numerių nei vandens. Vasaros penktadieniais praktiškai niekur neįmanoma rasti ramios vietelės. Bent jau apsirūpinkite pakankamu kiekiu degalų ir maisto, nebent norite gerti šaltą degalinių kavą ir valgyti organizmą nuodijantį greitąjį maistą.

2. Naujųjų metų išvakarės

Skristi Naujųjų metų sutiktuvių vakarą – didelė rizika. Jei netyčia skrydis vėluotų, nespėsite į šventę ar į Times aikštę iki vidurnakčio. Automobiliu iki vidurnakčio geriau nevažiuoti, nebent gėrėte, kaip ir kiti. Juokaujame – Naujųjų metų išvakarės netinkamiausias laikas vairuoti išgėrus (niekada to daryti nevalia), nes visur pilna policijos. Be to, tą vakarą didesnė avarijų rizika.

3. Pirmadienių rytai

Jei patinka sėdėti tarp kostiumuotų asmenų ir klausytis kalbų apie eskalacijos procesus, tada pirmadienių rytai – puikiausias metas keliauti. Jei nepatinka, kelionę geriau suplanuoti kitoms savaitės dienoms. Šie konsultantai nuolat skraido ir įsivaizduoja, kad išlaidos kelionėms daro juos viršesnius už kitus.

Kiekviena pasitaikiusia proga jie snobiškai užriečia nosį. Vos pažeiskite nereikšmingiausią oro uosto protokolą – šie vaikštantys kostiumai turės ką apie jus pasakyti. Ir šiaip pirmadienis – sunki diena, tad kam dar labiau ją apsunkinti?

4. Valentino diena

Jei neturite poros, ši diena prasčiausia keliauti. Žmonės lipa į lėktuvus su gėlėmis ir šokoladais vienoje rankoje, kita siunčia oro bučinius į mobiliuosius telefonus. Žinoma, jei turite mylimą žmogų, keliauti per Valentino gali būti džiugu. Tačiau net ir tada egzistuoja tamsioji pusė. Kai pir Naujųjų metų išvakarėse, laikas svarbus – jei nespėsite į Valentino dienos šventimą, visus metus teks mokėti. Geriausia – Valentino dieną nekeliauti.

5. Pasauliniai konfliktai

Regis, tai akivaizdu, bet verta akcentuoti. Jei kyla karas, jei skelbiamas bombardavimo ar teroro išpuolio pavojus, oro uoste bus žymiai sugriežtinta apsauga. Teoriškai tai gerai, bet dėl to vėluoja daug skrydžių, didėja keliaujančiųjų nerimas. Geriau nepatekti į apsaugos kontrolę su skutimosi kremo tūbele.

6. Sausį (bent jau centrinėje Amerikoje)

Ir ne tik sausį, iš tiesų – nuo gruodžio iki vasario. Centrinėje Amerikoje kiekvieną žiemą iškrenta 3 metrai sniego, šalta. Dėl sniego skrydį gali staiga atidėti trims paroms. Kam rizikuoti? Ar ne geriau atidėti vizitą pas tėvus pavasariui?

7. Nebandykite palikti Las Vegaso sekmadienį

Kas gali būti geriau už kelionę į Las Vegasą ketvirtadienį arba penktadienį? Juk nepaisant grūsties jūs vykstate į Las Vegasą! Kita monetos pusė – grįžimas iš Las Vegaso. Būrys išvargusių, pagiriotų nevykėlių, bandančių grįžti į realybę, svarstančių, kaip kitą mėnesį sumokės nuomą, už ką pirks maisto... Atsiminkite – lošimo įstaigos visada laimi.

8. Penktadienių vakarai Niujorke

Po ilgos kelionės dienos, po valandos bagažo laukimo F. Kenedžio oro uoste jus sutinka kilometrinės eilės prie taksi. Tai smulkmena, palyginus su padėtimi kituose oro uostuose. Niujorke visada daug žmonių ir turistų, bet prasčiausias laikas atvykti į Niujorką – penktadienis.

9. Šv. Patriko diena

Ne Šv. Patriko diena prasta keliauti visame Vakarų pasaulyje, blogiausias – kitas rytas po jos, kai šitiek daug pagiriotų vairuotojų. Kai atskirti tą, kuris išgėrė per daug alaus Šv. Patriko dieną? Be vargo – pasidairykite, pro kieno automobilio langą plevėsuoja žalia vėliava.

10. Pavasario atostogos

Bėda su pavasarinėmis atostogomis ta, kad kasmet jos būna skirtingu laiku, be to, įvairios studentų grupės turi pavasario atostogas skirtingu laiku. Deja, to nežinosite, kol nepamatysite prie oro uosto vartų itin energingų 21 m. jaunuolių. Belieka vengti akių kontakto ir apskritai vengti Floridos valstijos pavasarį.

11. Kūčių vakaras

Šventės ir taip kelia įtampą, o kur dar kelionės ir vaikai (šiuo metų laiku jų visur pilna). Ir apskritai visu laikotarpiu iki Naujųjų metų sudėtinga keliauti. Sėkmės tiems, kurie gabenasi didžiules dovanas. Saugokitės vaikino su Kalėdų senelio kepure ir nusiteikite vėluojantiems skrydžiams. Oro linijų bendrovėms mėgsta atidėti skrydžius per šventes – tada reklama per CNN nemokama.