Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi! Taip pat skaitykite Perpasauli.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „Android“.

Išoriniam pasauliui ši sala, esanti į šiaurę nuo Sardinijos, asocijuojasi su Napoleonu Bonapartu. Ir nors faktas, kad čia gimė garsusis karvedys ir imperatorius, padėjo Korsikai išgarsėti, ši sala turistus vilioja ir daugybe kitų dalykų.

Korsika - nuo UNESCO pasaulio paveldo sąraše esančio Skandolos rezervato iki kalnuotų istorinių miestelių – yra pilna įdomybių. Gal šioje saloje ir nėra tokios gausybės kurortų kaip Sardinijoje ar Côte d’Azur, bet jos pakrantės sudaro daugiau nei 1000 km, todėl tikrai rasite, kur pasitiesti rankšluostį ir pakaitinti šonus.

Tiesą pasakius, Korsika tokia įvairialypė, kad per vieną popietę spėsite paplaukioti laivu, pagulėti paplūdimyje, užlipti į kalno viršūnę ir netgi pavaikštinėti laukinių gyvūnų pilname miške. Žinoma, nevalia pamiršti ir kultūrinio paveldo, kuris labiausiai pastebimas šiuose 10 miestų:

Ajaccio

Korsikos sostinėje Ajače gyvena daugiau nei 50 tūkst. žmonių. Tai nedidelis, bet gyvas miestas. Lankytinos vietos – namas, kuriame gimė Napoleonas Bonapartas, XVI a. pab. pastatyta Ajačo katedra ir genujiečių bokštai.

Porto-Vecchio

Liepos ir rugpjūčio mėnesį šio nedidelio uosto gyventojų skaičius išauga penkiagubai, o prieplauka tampa pagrindine veiksmo vieta. Būtinai apžiūrėkite bronzos amžiaus griuvėsius, išsibarsčiusius ant uolėtų šlaitų miestelio pakraščiuose.

Sartène

Vaizdingą senovinį Sartène miestelį rasite pavažiavę 60 km į vakarus nuo Porto-Vecchio. Pavaikštinėkite siauromis vingiuotomis gatvelėmis, pasigrožėkite mažomis, bet žavingomis miestelio aikštėmis. O kur dar įžymusis vyno ir kulinarijos paveldas! Trumpai tariant, Sartène – miestelis, į kurį neužsukti būtų tikra nuodėmė.

Calvi

Calvi gyventojai ir visa Haute-Corse bendruomenė tvirtina, kad šiame miestelyje gimė garsusis Kristupas Kolumbas. Calvi verta aplankyti ir dėl didingos citadelės, puikios virtuvės ir 8 km besitęsiančių balto smėlio paplūdimių.

Saint-Florent

Korsikos Patrionio vynuogynai tarp vyno žinovų turi legendinę reputaciją. Salos lankytojai, kurie nori ištyrinėti vynuogių auginimo kultūros subtilybes, dažniausiai apsistoja gražiame žvejų uoste Saint-Florent. Čia rasite ne tik XV a. genujiečių tvirtovę ir nuostabią romaniško stiliaus katedrą, bet ir puikų žmogaus nesugadintą vietinį paplūdimį.

Ota

Ota – vienas tikriausių Korsikos perlų. Šis mažas miestelis toks gražus, kad jame apsilankyti yra privaloma. Ota – labai fotogeniška, ypač jei turite gerą fotoaparatą.

Bonifacio

Bonifacijus išsidėstęs Viduržemio jūros pakrantėje šalia Bonifacijaus sąsiaurio, skiriančio Korsiką nuo Sardinijos. Ir nors tai piečiausias Prancūzijos taškas, jis buvo strategiškai svarbus dar nuo vėlyvojo mezolito laikų. Šiame mažame Korsikos mieste turistų laukia daug neatrastų lobių.

Bastia

Vasarą ir ankstyvą rudenį žavingosios Bastijos prieplauka tampa triukšmingiausia miestelio, kuriame gyvena daugiau nei 40 tūkst. gyventojų, vieta.

Corte

Buvusi Korsikos sostinė Corte – dar vienas švytintis salos perlas. Iš viršaus miestas atrodo kaip daili terakotos stogų kolekcija, įsprausta tarp vešliais miškais apaugusių kalvų. Į Corte iš Ajačo ir Bastijos nukeliausite traukiniu.

Cargèse

Vakariniame Korsikos krante išsidėstęs nepaprasto grožio Cargèse kaimelis buvo įkurtas XVIII a. pabaigoje. Šiuo metu Cargèse gyvena mažiau nei 1000 gyventojų, bet čia galima rasti daugybę pramogų – tiek natūralių, tiek sukurtų žmogaus.