Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi! Taip pat skaitykite Perpasauli.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „Android“.

Taigi jūsų dėmesiui – penki regionai.

Apsilankykite Venecijoje, o paskui patraukite į Venetą

Kai pasigrožėsite Venecijos kanalais, keliaukite į Veneto regioną. Toliau nuo pakrantės rasite Veronos ir Paduvos miestus, kur Shakespeare‘as kūrė „Romeo ir Džiuljetą“ bei „Užsispyrėlės sutramdymą“.

Veronoje pavaikštinėkite po žavias, romantiška aikštes, nueikite paklausyti koncerto pirmo amžiaus romėniškame amfiteatre. Universitetiniame Paduvos miestelyje apsilankykite vienoje didžiausių Italijos aikščių – Prato della Valle, kurią supa vanduo ir skulptūros.

Apsilankykite Amalfio pakrantėje, o paskui keliaukite į Apuliją

Adrijos pajūrio miestelis Apulija yra Italijos bato kulne. Jis ramesnis, mažiau lankomas turistų nei Amalfio pakrantė. Čia ne tik galite pasideginti nuostabiuose paplūdimiuose, bet ir aplankyti Castel del Monte pilį ir Alberobello namelių eilę – šie abu objektai įtraukti į UNECSO pasaulio paveldo sąrašą. Užsisakykite staliuką „Grotta Palazzese“ ir pavakarieniaukite kalkakmenio nišoje su vaizdu į jūrą.

Apsilankykite Florencijoje, o paskui – į Emiliją-Romaniją

Emilija-Romanija – vienas mažiausių Italijos regionų, tačiau Bolonijos ir Parmos miesteliai – tikras kulinarijos rojus. Apsilankykite parmezano ar balzaminio acto gamyklėlėje, užsisakykite makaronų gaminimo pamoką, paskanaukite sūrių, kumpių ir austrių. Kai būsite sotūs, apsilankykite „Ferrari“ muziejuje regione, kur gaminami „Ferraris“ ir „Lamborghini“ automobiliai.
Bolonija

Apsilankykite Tuskanijoje, o paskui keliaukite į Umbriją

Pasigrožėję Tuskanija, keliaukite į kaimyninį Umbrijos regioną – ten ramiau, mažiau turistų. Šis regionas vadinamas žaliąja Italijos širdimi, jame gausų žalių kalvų, vynuogynų, viduramžių laikų kaimelių, jis garsėja ir autentiška virtuve. Nuvykite į Nočos miestelį paragauti triufelių, šernienos dešrelių, iš „Sagrantino“ rūšies vynuogių gaminamo vyno.

Apsilankykite Milane, paskui keliaukite į Pjemontą

Jei norite pabėgti nuo Milano šurmulio, rinkitės Pjemontą. Regionas garsėja viduramžių miesteliais, gražia gamta. Apsilankykite Kanelio miestelyje paragauti vietos vyno. Ten galima pažiūrėti, kaip kasami baltieji triufeliai, o vėliau paragauti jų bei kitokių vietos skanėstų, užgeriant raudonuoju vynu.