Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi! Taip pat skaitykite Perpasauli.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „Android“.

„Net sunku suskaičiuoti, kiek čia yra specializuotų kavos gurmanams skirtų vietų, kur čia pat užkepamos kavos pupelės, o pats šeimininkas, persimetęs su tavimi pora žodelių, padaro tau tonizuojančio gėrimo puodelį, - sako įmonės „Puiki kava“ vadovas Gediminas Vnarauskas. - Niujorke yra ne viena kavinė, kurią rekomenduočiau būtinai aplankyti.

Bene garsiausia - Cafe Reggio, įsikūrusi 119 MacDougal Street.

Tai labai jauki ir nedidelė retro stiliaus kavinaitė, kurios istorija prasidėjo net 1927 metais.

Kavinės interjeras iki šių dienų mažai kuo pasikeitęs, o savininkai tvirtina, jog tai viena pirmųjų kavinių Niujorke, kuri niujorkiečius supažindino su tikra itališka espreso ir kapučino kava, - sako G. Vnarauskas. - Espreso kaina Niujorko kainų masteliu pakankamai nedidelė – tik 2,75 USD. Mėgstantiems kavą su pienu, rekomenduoju išbandyti karališką kapučino, kurios kaina čia tik 3,75 USD. Kavinėje galima ne vien tik išgerti kavos, bet ir užkąsti - meniu pakankamai platus“.

Caffe Dante. Adresas: 79-81 MacDougal Street

Tai tipiška itališka kavinaitė, kurį niujorkiečiams suteikia įspūdingą galimybę pajausti tikrą itališką dvasią. Ši kavinė atidaryta 1915 m. ir iki šių dienų išlikusi nepakeitusi savo vietos.

„Šios kavinės išskirtinumas, jog šviežiai užkeptos kavos pupelės atskraidinamos iš paties Neapolio, todėl niujorkiečiai ir visi kavinės svečiai gali mėgautis kokybiška itališka espreso kava. Šioje kavinėje prekiaujama ne tik kava, bet ir vietoje keptomis itališkomis bandelėmis, picomis, o norintys nusipirkti kavinės meistrų pagamintų įvairiausių skonių ledų – tai taip pat galės padaryti“, - sako G. Vnarauskas. Šioje kavinėje verta išbandyti kapučino, kurios kaina 3,75 USD ir jų firminį šokoladinį pyragą – vieno gabalėlio kaina apie 3,25 USD.

French Roast. Adresas: 78 West 11th Street

Tai prancūziška kavinė Niujorko pačioje širdyje, esanti visai netoli Niujorko universiteto. Ši kavinė dirba visą parą. Tarp niujorkiečių ji labai populiari, todėl ar tai būtų diena, ar naktis, jeigu norėsite apsilankyti šioje kavinėje, turite apsišarvuoti kantrybe. Fench Roast kavinė savo klientams siūlo ne tik kavos gėrimus, bet joje galima ir pavalgyti. Šioje kavinėje jums espreso kavos puodelis kainuos -3 USD, mačiato kava - 3,75 USD, o kapučino – 4,25 USD.

Blue Bottle Coffee. Adresas: 450 W 15th Street

„Ši kavinė turi savo išskirtinį bruožą: jie naudoja tik ekologiškas kavos pupeles, kurios užaugintos be pesticidų. Šios kavinės vienas iš pagrindinių tikslų -  kavą patiekti klientams iš kavos pupelių, kurios užkeptos ne vėliau nei prieš 48 valandas iki kavos gaminimo“, – sako G. Vnarauskas.

Tai šiuolaikiško stiliaus kavinė, įsikūrusi per du aukštus. Pirmajame aukšte barista jums galės pasiūlyti espreso, juodos kavos ar šaltos kavos (Iced Coffee) , kurią padarys su profesionaliu restoraniniu kavos aparatu, o antrajame kavinės aukšte nustebins šios kavinės sifono baras. Jūs galėsite mėgautis įspūdingu reginiu, kuomet kava bus gaminama iš įspūdingo japoniško sifoninės sistemos kavos aparato.

Šioje kavinėje kapučino kavos puodelį galėsite nusipirkti už 3,75 USD, Šaltą kavą (Iced Coffee) už 4,25 USD.

Abraco. Adresas 86 East 7th Street

„Abraco, išvertus iš portugalų kalbos, reiškia apkabinimą. Ši kavinė atidaryta palyginus neseniai - 2007 metais, bet jau užsitarnavo populiarumą tiek tarp paprastų kavos mėgėjų, tiek tarp tikrųjų kavos gurmanų. Ši kavinė traukia visus niujorkiečius ir turistus, dėl to, jog jie didelį dėmesį skiria kavos pupelių kokybei ir klientų aptarnavimui. Kiekvienas klientas gauna išskirtinį baristos dėmesį, kuris kruopščiai pagamina kiekvieną kavos puodelį.“ – sako G. Vnarauskas.

Šioje kavinėje espreso kavos puodelis kainuoja 2 USD, Mačiato kava – 3 USD, kapučino kava – 3,5 USD, šalta kava (Iced Coffee) – 3,5 USD.