Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi! Taip pat skaitykite Perpasauli.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „Android“.

1. Nežiopsokite. Net jei metro šalia jūsų prisėstų tigro kostiumu persirengusi moteris (kaip vieną kartą nutiko tinklaraščio autorės draugei), elkitės taip, lyg nieko ypatingo nevyksta . Senbuviai niujorkiečiai nieko neima į galvą.

2. Grožis / plaukai: mažiau yra daugiau! Veido nesidažykite, tik ryškiai pabrėžkite lūpas, plaukus suimkite į žemą arklio uodegą. Šukuosena „ką tik iš lovos“ yra visiškai priimtina.

3. Svarbiausia pasitikėti savimi. Niujorko moterys įdomios tuo, kad puikuojasi savo keistumais ir išskirtinumu. Esate garbanota kaip avis? Nevaržykite garbanų. Jūsų ūgis metras aštuoniasdešimt be aukštakulnių? Galite autis batelius kokio tik norite aukščio pakulne. Patinka elektrinė mėlyna spalva? Galite apsirengti nuo galvos iki kojų tik tokios spalvos drabužiais. Šiame mieste išskirtinumas reiškia „kietumą“.

4. Viena išimtis: jus išduoti gali netinkama avalynė. Praktiškai niekada nepamatysite niujorkietės vaikštinėjančios su bėgimui skirtais sportiniais bateliais, kai nesportuoja arba su teniso bateliais, kai nežaidžia teniso. Stilinga, bet funkcionali avalynė (pavyzdžiui, lengvi plokščiapadžiai) arba paprasti sportbačiai („Bensimon“, „Converse“) yra privalomas kiekvienos niujorkietės atributas.

5. Niujorko gyventojai įsivaizduoja, kad šaligatvio viduryje yra nubrėžta nematoma linija, tad jei nenorite tapti kliūtimi miesto gyventojų kelyje, atminkite, kad reikia visuomet laikytis DEŠINĖS. Be to, niujorkiečiai visada vaikšto greitai, o jei nori sustoti ar eiti lėčiau, pasitraukia kitiems iš kelio.

6. Turistai nerangiai elgiasi su savo metro kortele, jos nesugraibo, nemoka nuskaityti. Neklupinėkite – išsitraukite kortelę leisdamiesi laiptais, paimkite ją taip, kad juoda juostelė būtų pasukta į vidų ir perbraukite ja aparatą lyg kreditine kortele.

7. Kaskart gatvėje išgirdus: „Dieve, kaip brangu!“, iškart aišku, kad tai turistas. Taip pat: „Kiek tai kainuoja? Juokaujate?!“ arba „Ir tai viskas, kas išeina už XX dolerių?“ Niujorkas brangus! Niujorkiečiai tai žino ir apie tai nebekalba. Ar bent jau apsimeta, kad nepastebi.

8. Dar vienas dalykas, akivaizdžiai išduodantis turistus: jie žiūri į viršų, dairosi. Jie pastebi miesto didybę. Dangoraižiai! Bažnyčios! Tiltai! Jei norite ištirpti niujorkiečių minioje kaip vietiniai, tiesiog eikite nudelbę akis žemyn ir nesidairykite. Bet taip neapžiūrėsite miesto.

9. Valgydami picą niujorkiečiai ją perlenkia.

10. Jei pamatote įžymybę, neturėtumėte prašyti autografo ar nusifotografuoti kartu. Praeidami galite nusišypsoti, o po to pasigirti „Facebook“, „Twitter“ svetainėse IR savo asmeniniame tinklaraštyje.

Netaktu Niujorke nelaikoma: kalbėti apie tai, kiek mokate už būsto nuomą. Niujorkiečiai apsėsti nekilnojamo turto klausimo ir nepamanys, jog esate nemandagūs, jei imsite klausinėti apie jų butą, kaimynus, nuomą, pastatą, mokestį nekilnojamojo turto agentui ir pan.