Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi! Taip pat skaitykite Perpasauli.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „Android“.

Net jei ir neturite lėšų prabangiame Europos kurorte praleisti visą vasarą, tai galite lengvai padaryti juose įsidarbindami. Ir ne šiaip įsidarbindami, bet dar ir be šokoladinio įdegio parsivežti solidžią sumą uždirbtų pinigų. Perpasauli.lt Jums siūlo pasižvalgyti po 10 kurortų, iš kurių keliautojai grįžta praturtėję.

1. Playa de las Americas (Tenerifė)

Tenerifė yra didžiausia iš Ispanijai priklausančių Kanarų salų, esančių prie šiaurinės Afrikos krantų. Kanarų salos seniai tapo vienu garsiausiu kurortu prie jūros Europoje. O Playa de las Americas yra laikomas neoficialia Tenerifės salos vakarėlių sostine. Tai yra pats pirmas faktas, kurį būtina žinoti planuojant keliauti atostogų, ar darbo paieškos klausimais. Nes jei ieškote ramaus miesto ir tylių pasivaikščiojimu pajūriu, ši vieta tikrai ne Jums.
Playa de las Americas

Šis kurortas naktį sprogsta nuo muzikos, neoninių šviesų, šokių, dainų ir švęsti pasiruošusios publikos iš viso pasaulio. Tad ir darbo pasiūlymų čia apstu. Populiariausias darbas čia – sukiojimasis už baro. Tad jei visi anksčiau išvardinti punktai jus tenkina, kviečiame vasarą praleisti būtent čia.

2. Palma Nova (Maljorka)

Maljorka tai didžiausia Ispanijai priklausanti sala, esanti Viduržemio jūroje. Palma Nova yra skirtas ramesnio poilsio mėgėjams, šeimoms su mažais vaikais, poroms ir vyresniems žmonėms. Palma Nova yra itin populiarus tarp ispanų ir britų pensininkų, kurie ramaus ir tykaus poilsio ieško ne atostogų sezono įkarštyje.

Ir nors šiame kurorte nepamatysite visą dieną ir naktį švenčiančios kompanijos, nereiškia, kad darbo pasiūlymų čia nėra. Jų apstu.
Palma Nova

Maljorkos pietvakariuose esantis Palma Nova turistus kviečia net trimis baltu ir švariu smėliu ir žydra jūra besididžiuojančiais paplūdimiais. Būtent šis kurortinis miestelis yra laikomas vienu svarbiausiu visoje Maljorkoje. O vos už 15 minučių kelio įsikūręs Magaluf kurortas, leis pasižvalgyti ir po naktiniu gyvenimu kvėpuojantį miestą.

3. Magaluf (Maljorka)

Jau anksčiau minėtas Magaluf kurortas yra 15 kilometrų nutolęs nuo salos sostinės Palmos. Tai - jaunimui skirtas kurortas, kuris yra laikomas salos kavinių, barų ir naktinių klubų centru. Magaluf kurorte populiariausi darbai yra barmeno ir klubo reklamuotojų. O ir darbo valandose nėra pamirštama įrašyti vakarėlį.
Magaluf

Tad jei siekiate ne tik užsidirbti, bet ir pasilinksminti, šis kelionės tikslas kaip tik Jums. Naująja Ibisa laikomas Maljorkos kurortas sukviečia norinčius pasilinksminti jaunus žmones iš visos Europos. O baltu smėliu kviečiantys paplūdimiai užtikrins ir didelį vandens pramogų pasirinkimą.

4. Playa d‘en Bossa (Ibisa)

Ibisa – Ispanijai priklausanti sala Viduržemio jūroje, laikoma didžiausia nesibaigiančių vakarėlių vieta. Ir nors ji net 6 kartus mažesnė už visai šalia esančią Maljorką, ramiam poilsiui ši vieta sako garsų ne. Playa d‘en Bossa kurortas yra garsiausias Ibisos kurortas, esantis salos pietuose.

Kadangi į šį kurortą smagiausių vakarėlių ieškoti suplūsta žmonės iš visos Europos, darbo pasiūlymų taip pat apstu. Ir čia jau nuo Jūsų priklauso, ko ieškosite, darbo kavinėje, bare, suvenyrų krautuvėlėje, restorane ar po atviru dangumi. Aišku viena, turistų čia visada apstu. Na, o kas nenorėtų dirbti kurorte, kuris turistus kviečia ilgiausiu saloje paplūdimiu ir žydromis jūros bangomis.

5. Gran Kanarija (Kanarų salos)

Pagal gyventojų kiekį tik nuo Tenerifės, kitos Kanarų salos, atsiliekanti Grand Kanarija turbūt ne vienam asocijuojasi su katėmis. Kad ir kaip bebūtų, šis kurortas jau seniai užsitikrino savo vardą visoje Europoje.

Pribloškiančia gamta garsus kurortas užtikrina ramias atostogas. O ir darbo pasiūlymų čia nemažai. Geriausiai apmokami – valymo darbai. Daug viešbučių ir privačių vasarnamių ieško būtent šį darbą galinčių atlikti atostogautojų. O ir pragyvenimas Gran Kanarijoje nėra itin brangus. Tad jei ieškote ramaus kurorto, kuriame mėgautumėtės šilta jūra, karšu smėliu ir maloniu palmės šešėliu, jūsų tikslas - Gran Kanarijos sala.

6. Ayia Napa (Kipras)

Viduržemio jūroje stūkstančio Kipro salos rytinėje dalyje esantis Ayia Napa kurortas iš viso pasaulio sutraukia turistus ieškančius linksmybių, vakarėlių ir naujų pažinčių. Fantastiškais paplūdimiais besipuikuojanti Kipro sala turi daugiausiai Mėlynąja vėliava apdovanotų pakrančių visame pasaulyje.

Kažkada buvęs tylus ir ramus žvejų kaimelis dabar sutraukia ne tik turistus, bet ir garsiausias pasaulio grupes, didžėjus ir atlikėjus. Tad ramių vakarų čia net nesitikėkite. O ir darbas čia nėra atsiejamas nuo žodžio atostogos. Tad jei ieškote vietos, kurioje darbą galėtumėte suderinti su pramogomis, jūsų tikslas jau aiškus.

7. Pafosas (Kipras)

Vakarinėje Kipro dalyje esantis Pafoso kurortas ne tik įsikūręs priešingoje salos dalyje, nei Ayia Napa, kurorto pobūdis irgi visiškai kitoks. Tai besiplečiantis uostamiestis, orientuotas į ramų poilsį, tingų gulėjimą prie jūros ir susidomėjimą turistiniais centrais.

Šiame, deivės Afroditės gimtine laikomame mieste, vakarėliai nėra prioritetas, darbo galimybės taip pat kiek kitokios, nei naktiniu ritmu gyvenančiame kurorte. Čia daugiausiai lankytojų atkeliauja su mažais vaikais, sudominti šalies kultūros ir gamtos grožio. Tad jei ir Jūs iš būsimos darbo vietos tikitės panašių dalykų, pirkite bilietą tiesiai į Kiprą. 

8. Benidormas (Ispanija)

Ispanijos rytuose esantis Benidorm miestas tapo dar viena sėkmės istorija. Iš mažo žvejybinio miestelio, Benidorm kurortas tapo vienu iš greičiausiai augančių turistų centrų Ispanijoje. O dangoraižių kiekis, tenkantis vienam gyventojui yra didžiausias pasaulyje. Šis kurortas itin populiarus tarp turistų atvykstančių iš Jungtinės karalystės, Airijos, Vokietijos, Belgijos.
Benidormas (Ispanija)

Visus metus veikiantis kurortas kviečia į naktinį miesto gyvenimą, kuris iš kitų panašių kurortu išsiskiria ilgaamžiškomis kabareto tradicijomis. Prieš kelis dešimtmečius pagarsėjęs kaip itin nesaugus kurortas, dabar Benidormas didžiuojasi aktyviu ramybės saugotojų darbu ir vis didėjančiais turistų srautais.

9. Faliraki (Rodo sala)

Graikijai priklausanti Rodo sala yra Egėjo jūros rytuose. Rodas turistus kviečia uolėtomis pakrantėmis, žaviais mažais miesteliais ir nepakartojama gamta. Faliraki kurortas yra įsikūręs šiaurės rytų pakrantėje ir yra laikomas vienu populiariausiu visoje saloje. Šis kurortas iš viso pasaulio sutraukia įvairių tautybių ir amžių žmones, ieškančius ramaus poilsio ir gamtos grožio.

Sezono įkarštyje, liepos ir rugpjūčio mėnesiais, miesto centrą okupuoja jaunos šeimos su vaikais. Daug kavinių, restoranų, barų ir suvenyrų krautuvėlių gatvelėse slepiantis kurortas užtikrina darbo vietų pasirinkimą. Vienintelė bėda – čia darbo reikia ieškotis gyvai, beldžiant į kavinių duris. Tačiau jei Jums tai nėra problema – linkime sėkmės Rodo saloje.

10. San Tropezas (Prancūzija)

Prancūzijos pietryčiuose esantis San Tropezas yra vienas iš prabangiausių kurortų Europoje, turistus kviečiantis ne tik naktiniu gyvenimo ritmu, klubais, geromis oro sąlygomis , bet ir galimybe pamatyti garsenybes. Būtent šis uostas tapo Europos ir Amerikos žymiausiųjų atostogų vieta. O ir holivudiniai kino filmo šį kurortai pavertė bene populiariausiu turistiniu tašku senajame žemyne. Ir nors gyvenimo sąlygos čia nėra pačios pigiausios, dalį atlygio į kišenę lengvai įsidėsite.

Ir visgi, lemiamas kurorto pasirinkimas turėtų būti orientuotas į tai, ko ieškote. Ramaus darbo, ar pramogų. Kelionių, ar pilnos piniginės. Ir dar, kokio turto ieškote? Gamtos grožio, nuotykių ar naujų pažinčių. Tačiau visada atidžiai ir kritiškai įvertinkite darbo pasiūlymus, darbdavių patikimumą ir atlygio užtikrintumą. Sėkmės.