Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi! Taip pat skaitykite Perpasauli.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „Android“.

Šingetis žymus savo architektūriniu paveldu. Praktiškai visas miestas pastatytas iš plaušplyčių. Yra XIII–XIV a. mečetė su minaretu, buvusi prancūzų legiono tvirtovė, vandens bokštas, yra kelios bibliotekos kur saugomi viduramžių Korano rankraščiai. Rue des Savants supantčios erdvės garsėja tuo, kad Islamą nagrinėjantys mokslininkai ilgą laiką burdavosi čia diskusijoms apie pamatinius religinės teisės principus.

Šingetis įkurtas 777 m., o nuo XI a. tapo Transsacharinės prekybos centru, valdomu berberų sąjungos (Sanhadži). Vėliau miestas užvaldytas Almoravidų. Šingetis vėl iškilo XIII a., tuomet tapo ne tik prekybiniu, bet ir religiniu, švietimo centru.

Šingetyje esanti Penktadienio mečetė vietinių gyventojų yra laikoma ne tik nacionaline vertybe, tačiau ir reikšmingu visos šalies simboliu. Taip pat miestas garsėja tuo, kad būtent čia gimė, gyveno ir kūrė žymiausias visų laikų Mauritanijos rašytojas Ahmad ibn al-Amin al-Shinqiti.

1996 m. Šingetis drauge su kitais senoviniais Mauritanijos miestais (Uadanu, Tišitu ir Ualata) įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.