Atostogos šioje šalyje tiks tiek norintiems pailsėti, tiek linksmai pašėlti. Septynių dienų išvykos pakaks norint pamatyti svarbiausias bei žymiausias vietoves ir aplankyti įspūdingiausius kultūrinius paveldus. Laiko pakaks ir norint atsipalaiduoti gražiausiuose paplūdimiuose ar pasilinksminti vietiniuose klubuose.

Malta yra buvusi Anglijos kolonija, todėl kiekvienas čia sutiktas žmogus kuo puikiausiai kalbės angliškai. 2004-aisiais šalis įstojo į Europos Sąjungą, o 2008-aisiais priėmė eurą. Dauguma maltiečių geba kalbėti net trimis kalbomis – italų, anglų bei maltų. Mat Sicilija yra visai čia pat, todėl ir Italijos pėdsakai yra išlikę šalyje po istorinių įvykių, kai turkai bandė užgrobti šalį, o Roma ją užstojo. Maltiečiai yra romų katalikai.
Malta, Valeta

„Blue Lagoon“ – Žydroji lagūna

Atostogaujant Maltoje būtina aplankyti „Blue Lagoon“ – Žydrąją lagūną. Tai vieta, kurioje jūra susilieja su dangumi. Žydras ir permatomas Viduržemio jūros vanduo yra nuostabus reginys. Deja, į paplūdimį su viešuoju transportu nenusigausit. Norint ten nuvykti – reikia nuvažiuoti į šiaurinę Maltos pakrantę, iš kurios jūs būsite nuplukdyti į gražiausią šalies paplūdimį. Taip pat galite nusipirkti kelioninį bilietą, su kuriuo į salą vyksite iš sostinės Valetos.
Plaukdami nepamirškite dairytis: vandenyje jūs tikriausiai pamatysite salos sargus – delfinus. Vietinio gyventojo paklausus ar žmonės nesibaimina ryklių jis patikino: „Visus ryklius nuveja delfinai. Jie mūsų draugai ir sargai“. Saloje į kurią atplauksite bus galima rasti maisto, ledų ir šaltųjų gėrimų kioskų. Išsinuomojus akvalangą galima smagiai paplaukioti tarp koralų ir pažvelgti į povandeninį pasaulį, na, o tie, kurie nori pasidaryti ypatingų nuotraukų – nusipirkite vandeniui atsparius telefonų dėklus.

Drąsesni žmonės galės pašokinėti nuo uolų ir pasimėgauti vandens pramogomis. Jūsų laivai iš salos išplauks dar prieš sutemstant. Saloje taip pat galima nusipirkti bilietus, skirtus greitoms kelionėms po aplink salą esančias uolas, kas tikrai primins vaizdus iš filmo „Žydroji lagūna“.

Malta ir Holivudas

Visi pamename linksmąjį stipruolį – špinatų mėgėją Popajų. Jo kaimelis yra viena iš labiausiai lankomų vietų Maltoje. Spalvoti, įvairių formų nameliai, pūpsantys netoli jūros kranto atrodo kaip tikras animacinis kaimelis. Tai ne vienintelė televizijoje matyta vietovė, kuri buvo filmuota Maltoje. Vieni geriausių Holivudo filmų ir prodiuserių dažnai pasirenka šią salą ne tik dėl kvapą gniaužiančių vaizdų, bet ir dėl to, jog Maltoje išvengiama tarp-jūrinių filmavimo mokesčių. „Asteriksas ir Obeliksas“, „Pasaulių karai Z“, „Gladiatorius“, „Da Vinčio kodas“, „Troja“, „Agora“ ir dar daugiau žymiausių filmų buvo nufilmuotos šioje įspūdingo grožio, Viduržemio jūros vandenų skalaujamoje saloje.
Marsaxlokkas, Malta

Sostinė Valeta

Sostinė, kokių reta – apgaubta didžiule mūrine siena, kuri pastatyta taip, kad būtų lengva apsiginti nuo priešų. Nors viduje yra apstu parduotuvių ir dideliu mastu vyksta prekyba – naktinis gyvenimas čia nepriimtinas. Sostinė išlieka sena, šventa ir įstabia vieta. Viduje galite aplankyti keletą istorinių muziejų. Visi užrašai ir stendai yra parašyti anglų kalba. Sostinė yra įsikūrusi mažame salos iškyšulyje, todėl viduramžiuose šalies riteriai galėjo iš tolo matyti besiartinančius priešus.

Naktinis gyvenimas Maltoje

Vienintelė vieta, kuri labiausiai tiks jaunimui ir visiems, norintiems pašėlti yra St. Julians Bay. Šioje vietoje galite rasti visus galimus naktinius klubus, restoranus, barus ir prekybos centrus. Beveik visi viešbučiai ir pagrindinis veiksmas yra įsikūrę būtent čia. Vaikštant miestelio centre turbūt ne vieno akys užklius už HUGO vardu pavadintų kavinių, barų, restoranų, kokteilių barų ir pan. Tai yra todėl, kad vienas turtingiausių šalies gyventojų ir įtakingiausių verslininkų yra Hugo. Jam ir priklauso bene kas antra pagrindinėje St. Julians Bay gatvėje esanti maisto ir šokių erdvė.

Šis tas įdomaus:

Malta yra apsupta bokšteliais, kurie taip pat buvo pastatyti žvalgybai ir apsaugai. Salose beveik visi namai yra dažomi blankiomis spalvomis. Tai yra todėl, kad saulė ir kaitra bet kokiu atveju juos nublukintų. Visą Comino salą išilgai galima pervažiuoti mašina per daugmaž 40 minučių. Spalį Maltoje karštis siekia net 27C, na o vasarą – per 40C.
Vakarus galite palydėti šurmulingame St. Julians, o rytus pasitikti ant jūros kranto – žvelgiant į sodriai raudoną dangų ir iš berods pasaulio krašto kylančią didžiulę saulę. Vaizdas yra išties nepaprastas, todėl siūlau visiems atostogautojams atsikelti bent keletą rytų ankščiau ir pasitikti kylančią saulę.
Kalipsės įlanka