Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi! Taip pat skaitykite Perpasauli.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „Android“.

Mes tiesiog nusprendėme, kad gyvenimas trumpas, pasaulis didelis, o keliauti pernelyg smagu, kad lauktume pensijos, rašo straipsnio huffingtonpost.com autoriai. Ėmėme taupyti, tyrinėti, o galiausiai sugalvojome, kaip apkeliauti pasaulį, vienam per dieną išleidžiant ne daugiau nei 40 dolerių (35 eurai).

8 žingsniai link prieinamos kelionės aplink pasaulį

1. Įvertinkite turimas lėšas

Padalinkite jas iš 40 dolerių – tiek dienų galėsite keliauti. Mažoka dienų? Pataupykite.

2. Kasdien atidėkite nedidelę sumą kelionei

Dvejus metus kasdien atidėkite po 10 dolerių, ir galėsite keliauti pusę metų. Trejus metus kasdien atidėkite po 13 dolerių, ir keliausite ištisus metus.

3. Kaupkite nemokamus kilometrus lėktuvu

Tada skraidysite po pasaulį praktiškai už dyka. Štai mes surinkome 430 tūkst. mylių (be jokių skrydžių) per septynis mėnesius, o paskui leidomės į kelionę.

4. Banko kortelės be jokių mokesčių

Keliaukite su kredito ir banko kortelėmis, su kuriomis nereikia mokėti pinigų pervedimų užsienyje mokesčių ir nereikia mokėti už pinigų išsigryninimą (vien šis patarimas padės sutaupyti tūkstančius).

5. Išmintingai rinkitės šalis, į kurias keliausite

Yra daugybė gražių, įdomių šalių (Tailandas, Indonezija, Bolivija, Meksika, Filipinai, Nepalas, Kenija). Susidėliokite realistišką, patogų maršrutą.

6. Pigūs būdai apsistoti

Yra daugybė būdų apsigyventi nemokamai ar labai pigiai, tereikia iš anksto pagalvoti.

7. Nepirkite vandens buteliuose

Įsigykite vandenį dezinfekuojantį prietaisą, tada sutaupysite nemažai pinigų ir neužteršite gamtos tūkstančiu plastmasinių butelių.

8. Siūlykite savo paslaugas ar žinias mainais už maistą ar apgyvendinimą

Pavyzdžiui, pasiūlykite restorano savininkui pakoreguoti meniu kalbą, nudirbti kokį darbelį, pareklamuoti jo restoraną socialiniame tinklalapyje ar pan., tuomet tikrai gausite jei ne nakvynę, tai bent nemokamus pietus.