Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi! Taip pat skaitykite Perpasauli.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „Android“.

Suaugusiojo patino dydžio baltos meškos maketas pasivaikščiojo Londonu šį antradienį - išradingai viešųjų ryšių akcijai meškiną sukūrė už britų „Sky Atlantic“ televizijos serialo „Fortitude“ viešinimą atsakinga komanda.

Prie didžiausio pasaulyje plėšrūno maketo dirbo 19 patyrusių Holivudo butaforijos specialistų. Kūrybinis procesas truko šešias savaites, o rezultatui pasiekti prireikė 60 skirtingų medžiagų - įskaitant ir 8,4 kvadratinių metrų balto kailio.

Visos savo kelionės per miestą metu meškinas elgėsi kaip pavyzdingas londonietis - pavyzdžiui, įsitaisė dešinėje iš metro stotelės vedančio eskalatoriaus pusėje. Žemiau esančioje nuotraukoje matote gyvūno maketo kelią į paviršių Charing Cross'e.

Beveik pustrečio metro ilgio žaisliukas buvo valdomas dviejų profesionalių lėlininkų - Tom Wiltono and Dereko Arnoldo. Gyvūno galvoje įtaisyta kamera buvo sujungta su monitoriais ir padėjo tiksliai stebėti jo judėjimą.

Tikrieji baltieji lokiai gali sverti 400 kilogramų, kartais - net daugiau. Lėlininkų laimei šio egzemplioriaus svoris neviršijo nė 20 kg.


Daniel Lewis/Rex Features. Vida Press nuotr.