Žygis bus pradedamas prie įėjimo į Markučių parką, nuo autobusų stotelės „Markučiai“. Sulaukę visų žygeivių, 10 val. bus skelbiamas žygio startas. Pėsčiųjų trasa prasidės Markučių parke (parkas sukurtas XIX amžiuje, kuris pasižymi ypatingai gražiu kraštovaizdžiu: parke esančiais tvenkiniais, augančiais medžiais).

Tarp medžių skendinčioje kalvoje bus lankoma dvaro sodyba (istoriniuose šaltiniuose dvaras minimas jau XVI amžiuje), kurioje yra literatūrinis Aleksandro Puškino muziejus. Toliau žygeiviai keliaus pro didingą Markučių ąžuolyną prie alkakalnio (kalva susijusi su baltiškąja religija ir mitologija, dažniausiai buvo naudojama kaip aukojimo vieta), taip pat aplankys ir Apolinaro akmenį (šis didelis akmuo įgavo tokį vardą, mat prie jo mėgdavo sėdėti vienas garsus menininkas).

Žygio trasa drieksis ir miškais, kuriais keliaujant bus pasiektas Žemutinis Pavilnys. Ten žygeiviai galės apžiūrėti vienintelį Lietuvoje akmenimis grįstą Tuputiškių serpantiną, kuris buvo nutiestas XX amžiuje.

Serpantinas sujungia aukštutinį ir žemutinį Pavilnį. Nusileidę žemyn ir pasiekę Vilnelę, žygio dalyviai prieis Pūčkorių užtvanką. Kelionė bus tęsiama pažintiniu taku pro buvusios patrankų liejyklos griuvėsius, kurios iškasto vandens kanalo atkarpa bei masyvūs griuvėsiai byloja apie praeityje (maždaug prieš IV amžius) stovėjusį svarbų strateginį objektą, kuriame XVI amžiuje nulieta mažiausiai 364 patrankos.

Vėliau bus lankomas ir Vilnios slėnio pievoje esantis saulės laikrodis su išvaizdžiu mediniu stulpu ir akmeniniais stulpeliais žyminčias valandas.

Artėjant žygiui į pabaigą, žygeiviai bus kviečiami užkopti į Pūčkorių piliakalnį, nuo kurio atsiveria nepaprastai gražus Vilniaus apylinkių kraštovaizdis.

Visa žygio trasa siekia 7 kilometrus, kurią planuojama įveikti per 3-4 valandas. Žygis bus baigtas pasiekus Pūčkorių autobusų stotelę.

Žinoma, visiems entuziastams rekomenduojama atvykti į žygį šiltai bei patogiai apsirengus.

Kaip ir per pirmąjį žygį, antrojo žygio metu taip pat vyks konkursas, kurio metu bus galima laimėti nuolaidą kelionei į kalnus.

Renginį organizuoja „Ditmos projektai ir ko“ kartu su VšĮ „Sveikas miestas“ ir Vilniaus visuomenės sveikatos biuru.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)