110
Kitas

2. Torrentreactor, Rusija

Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi!

Štai keletas žinomiausių ir mažiau dėmesio sulaukiančių geografinių pavadinimų, kurie iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti keisti, tačiau dažnai tiesiog pasirodo esą kildinami visai iš kitur, negu galima pamanyti.

1. Fucking, Austrija

Kaimelis, įsikūręs visai netoli Vokietijos sienos ir maždaug už 35 kilometrų nuo Zalcburgo, reguliariai patenka į pačią juokingiausiai pavadintų gyvenviečių topo viršūnę – ir šių „geriausiųjų“ sąrašų sudarinėtojų gimtoji kalba toli gražu nėra vienintelė to priežastis. 2004 metais valdžia inicijavo referendumą, kurio tikslas – išsiaiškinti gyvenvietės senbuvių nuomonę tam, kad būtų gautas faktinis jų pritarimas Fucking vardo pakeitimui.
Fucking, Austrija
Pagrindinė to priežastis – tikrai ne gėda, kurią neva kaimo gyventojai turėtų jausti dėl to, kokiu vardu „pakrikštyta“ jų gimtoji gyvenvietė. Tiesiog kelio ženklas su vietovės pavadinimu reguliariai tampa ilgapirščių turistų auka – o prigautieji, nugvelbę lentelę su užrašu „Fucking“ toli gražu ne visada pasirodo, esą anglakalbiai.

Vis dėlto, kaimelio gyventojai atsisakė pakeisti gyvenvietės pavadinimą, motyvuodami savo sprendimą ilgalaike istorija, kadangi šeštajame mūsų eros amžiuje gyvenusio didiko Focko garbei pavadintas Austrijos kampelis šiuo vardu didžiuojasi jau ne pirmą tūkstantmetį. Tad šia sąlyginai malonia aplinkybe keliautojai iš viso pasaulio gali džiaugtis ir toliau.

110
Kitas

2. Torrentreactor, Rusija