Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi!

Slidinėjimo kelionės Italijoje dažniausiai nuveda į Šiaurės Rytus arba Šiaurės Vakarus, kuriuose driekiasi modernios ir įvairiaspalvės slidinėjimo trasos, pritaikytos skirtingų poreikių keliautojams ir užkietėjusiems žiemos sporto entuziastams. Tad, pakuojamės žiemos sporto inventorių, nes Italija mūsų laukia.

Cortina d‘Ampezzo – mėgstantiems prabangą ir Itališką virtuvę

Cortina turi apie 550 km nusileidimo trasų, nuo itin sudėtingų, kuriose it žuvis vandenyje jaučiasi profesionalūs slidininkai bei snieglentininkai ir puikiai pritaikytas tiems, kurie ant slidžių stojasi pirmą kartą. Kita vertus, būtina paminėti, kad čia atvykstantys poilsiautojai dažnai pirmenybę teikia ne klaidžiojimui po sniegynus, apsuptus nuostabaus kalnų grožio, o vietinėms pramogoms – tradicinėms Italijos kavinėms, vyninėms, prabangiam naktiniam gyvenimui ir žinoma apsipirkinėjimui. Juk šiame nedideliame, tačiau judriame miestelyje galite rasti garsiausių Italijos dizainerių salonus.

Tad, iš dalies galima pateisinti kiek pasenusius keltuvus ar ne itin patikimus slidininkų autobusus. Visgi, jei atvykote į Cortiną ne valgyti ar gerti, galite būti tikri, kad galėsite mėgautis ramybe neperpildytoje slidinėjimo trasoje.

Livigno – Italijos žiemos pramogų sostinė

Jei slidinėjimo kelionės jums ne naujiena, tačiau dar niekada neteko slidinėti Italijoje, rimtai turėtumėte apsvarstyti galimybę šią žiemą apsilankyti šiame žiemos kurorte. Livigno garsėja savo puikiomis trasomis, kurios driekiasi daugiau nei 100 km, moderniu inventoriumi ir pramogomis, kurias galėsite išmėginti nusileidus saulei. Čia gausu barų, kavinių, klubų bei restoranų, kurie patenkintų net ir pikčiausių skonių kritikų poreikius.

Beje, jei slides mieliau išmainytumėte į pačiūžas, šiame kurorte yra įrengta moderni pačiūžų arena ir rogučių trasa, džiuginanti ir didelius, ir mažus. Kartą per savaitę poilsiautojus žavi įspūdingas slidinėjimo instruktorių pasirodymas naktinėje trasoje.

Iš Livigno nuolat važinėja slidininkų autobusai dar į romėnų laikų miestelį Bormio, kuris siūlo pavargusius raumenis atpalaiduoti terminių pirčių komplekse. Skamba šauniai, tiesa? Ir visa tai yra pasiekiama už racionalias ir įkandamas statistiniam lietuviui kainas, kadangi Livigno yra bemuitė zona. Tai neabejotinai vienas pigiausių Alpių kurortų.

Kronplacas – slidinėjimo kurortas visai šeimai

Jei slidinėjimo kelionės yra jūsų šeimos tradicija, vertėtų apsilankyti Kronplaco kurorte, įsikūrusiame Dolomitinėse Alpėse. Kronplaco kurortas buvo įkurtas XIII a. ir tapo šio regiono centru. Beje, čia įkurtos trasos yra laikomos vienomis geriausių visoje Italijoje.

Šis kurortas žiemos sporto aistruolius žavi puikiomis trasomis, stulbinančiais gamtos vaizdas ir švelniu, ypatingai saulėtu klimatu. Mažiausiems šeimos nariams yra siūloma gausybė pramogų, slidinėjimo mokyklėlė ir kalnų vaikų darželis. Čia taip pat galima aplankyti tiroliečių liaudies muziejų, įrengtą po atviru dangumi bei užsukti į Bruniko pilyje esantį muziejų.

Alta Badia – rojaus kampelis gamtos mylėtojams

Alta Badia kurortas aprėpia penkis Dolomituose įsikūrusius kaimelius: San Cassiano, La Villa, Pedraces, Corvara ir Colfosco. Pastarieji du yra didžiausi ir lengviausiai pasiekiami slidininkams, tuo tarpu, likę trys palyginti maži ir labiau tinka tiems, kurie atvyko į šį Italijos kurortą ramiai pailsėti, paskanauti itališkos virtuvės patiekalų ar padegustuoti vyno. Didžiausias Alta Badia privalumas ne tik kelis šimtus kilometrų nusidriekusios slidinėjimo trasos, bet ir neapsakomo grožio gamta, kuri užgniaužia kvapą ir nepalieka abejingų.

Visgi, jei jūsų tikslas – slidinėjimas, galite savo jėgas išbandyti Sella Ronda rate. Mat Alta Badia priklauso Sella Ronda slidinėjimo regionui, kuris sudaro didelį žiedą nusidriekusį aplink visą Sella Masif kalną bei maža dalimi priklauso ir Dolomiti Skirama regionui. Patyrę slidininkai 42 km sudėtingą ratą įveikia per dieną. Tad, jei nesate tikras ar šis ratas jūsų jėgoms, geriau Sella Masif kalno spalvų kaita pasimėgaukite iš kiek paprastesnės slidinėjimo trasos.

Italijoje nerasite dviejų vienodų slidinėjimo trasų, todėl kiekvienos slidinėjimo kelionės metu pasisemsite vis naujų įspūdžių, o žiemos atostogos bus praleistos išties turiningai. Iki pasimatymo Italijoje! Ci vediamo in Italia!